[]

uçağa başkasını bindirmek

bir başkasını bindirmek mümkün mü acaba ?
pegasus izmir istanbul yönlü alınan bileti
başkası kullanabilir mi ?
yada check in işlemlerinde o kişinin kimliğiyle başka birisi
başvursa bir sorun çıkar mı ?

 
bilet senin adına alınmışsa yani ödemede senin adın geçiyorsa olmaz.
check in sırasında zaten kimliğe bakıp uçağa alıyorlar. o yüzden mümkün olacağını sanmam.

  • leadzeppelin  (09.10.11 20:35:51) 
ödemede başkasının adı geçiyor
o kişinin kimliğiyle ben binsem sorun olur mu ?
kişinin check in sırasında orda bulunması birşeyi değiştirir mi ?
  • ventesimo  (09.10.11 20:37:32 ~ 20:38:25) 
aynen leadzeppelin in dedigi gibi kisisel id ya da pasaportla gidiliyo,gerci yurtici hic ucmadimda,ordada bilet ve id önemli olan seyler,baskasi ondan binemez yerine.

bazi firmalarda yanliz isim degistirmek icin belli bir ücret oluyo,öyle olabilir,bilet ziyan olmasin diye.
  • serabetan  (09.10.11 20:38:28) 
anladım şimdi sen başkasının yerine talipsin. ama olmaz ne yazık ki. isimden kontrol edip bileti sana veriyorlar, girişte de kimliğinle biletine bakıp seni içeri alıyorlar.
annem ödemeyi yaptığı halde kredi kartından, her seferinde yolcunun ben olduğumu bildiriyordum ki bileti bana versinler.

evet arkadaş demiş isim değiştirme olabilir bak. pegasus a sor istersen olabiliyor öyle şeyler diye biliyorum. olmadı ucu açık bilet yapın daha sonra kullanırsınız, ziyan olmasın.
  • leadzeppelin  (09.10.11 20:46:16) 
Yapılan bir rezervasyon bir başkasına devredilemez, isim değişikliği yapılamaz.

pegasus böyle diyor ,
teşekkür ettim.
  • ventesimo  (09.10.11 20:51:18) 
geçenlerde arkadaşım başka bir arkadaşına bilet alırken "aslan" yerine "arslan" yazmıştı.
onu bile düzeltmediler.
"değişiklik yapamayız, fakat uçuşta sorun olmayacaktır" dediler
  • michael_knight  (09.10.11 21:05:46) 
merak ettiğim birşey oldu, yasal veya hatta etik değil ama siz arkadaşınızın kimliği ile uçağa binersiniz gibi geldi bana. check-in de nüfus cüzdanındaki resme bakmak için belki birkaç saniyeleri oluyordur. burada biletin asıl sahibi check-in yaptırır. diğer kontrolden geçerken zaten resme bakacak zamanı kalmıyor güvenlikçinin. ama tabi burda yakalanma riski de var(yaptırımı nedir bilmiyorum) bir de ahlaki boyutu var.


  • baroni  (09.10.11 21:26:01) 
eğer yakanırsan ceza yersin yok yakalanmayıp uçarken uçak düşer ölürsen ve ya sağ kalırsan sigortadan yararlanamazsın.


  • seljax  (09.10.11 21:31:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.