[]

Hipnoz ve beyin yıkamayla eğitim öğretim?

merhaba sevgili Seray Severler. Size bir takım sorularım olacak.

-oto-hipnoz yöntemi ile sözel dersler öğrenilebilir mi? misal olarak şöyle bir şey denemek istiyorum ben. birazda beyin yıkama yöntemi gibi gündüz tarih dersinin Türk-İslam konusunu çalışacağım. Sonrasında bir ses kaydediciye aynı konuyu sesli bir şekilde kaydedip gece uyurken kulaklığa takıp aynı konuyu yatarken tekrar tekrar sabah kadar dinleyeceğim. böyle böyle derken sözel dersler kalıcı bir şekilde öğrenilir mi? meraklardayım.

-gene aynı şekilde ingilizce de de özellikle kelimeleri ezberleme de aynı yöntem kullanılabilir mi? misal en çok kullanılan kelimeleri veya cümleleri anlamlarıyla birlikte kaydedip gündüz, akşam, gece, yatarken, yemek yerken falan her zaman bu sesler dinlense atıyorum 4 ay sonunda tüm bilgileri hafızada tutmak mümkün müdür?

 
sabaha imam olursun panpa,
Girme böyle riskli işlere

  • beyninin üstüne oturan yazar v2  (09.10.11 17:53:30) 
beynin zaten uyurken tekrarlıyo onları sen çalış yeter.


  • kediebesi  (09.10.11 17:53:37) 
bilemiyorum o kadar aydınlanma yaşar mısın ama dinleyerek öğrenmek işe yarayabilir. tabii bunu psikopatlığa vardırmamak önemli. ama özellikle ezber yapılacağı zaman duyarak öğrenmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. şarkıları akılda tuttuğumuz gibi pekala bilgileri de akılda tutabiliriz bu şekilde. okumaktan daha faydalı gibi.


  • yazaryan  (09.10.11 17:55:27) 
O sorduğun şeyin adı (bkz: hypnopedia) öncelikle.

en.wikipedia.org burada o dediğine olmaz diyorlar.

Çok kurulan bir hayal bu ama gerçekliği yok. Bütün gün kulağında kulaklıkla gezmek sana çok ilginç kulak hastalıkları olarak geri dönebilir. Hayır bir de kafanın içinde o seslerle nasıl uyuyacaksın onu da merak ediyorum. Bunları halletsen de zaten bir işe yaradığı yok. Delikanlı gibi oturup ezberlemenin suyu mu çıktı?
  • terelelli  (09.10.11 18:16:27) 
O öyle birşey depil dostum. Alanında uzman bir adam seni hipnoz durumununa sokuyor, sonra sana diyelim 5 sayfa kitap okuyor. Uyandıgında ezbere biliyorsun, dinlerken kendinden olmadıgın halde. Ha sen uyurken kendi kendini hipnoz edebiliyorsan ne ala.


  • mauro eterna  (09.10.11 18:18:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.