[]

ev kredisi hakkında

105.000 tl ederi olan bir eve sahip olmak istiyorum, şu an elimde 70.000 tl param var. 35.000 tl çekmek istiyorum, ev kredisi olarak. daha doğrusu babam bu krediyi çekmek istiyor(kendisi esnaf). İng bank tan kredi başvurusu reddedildi reddedilme sebebi olarak kredi kartı borçlarını bir kaç ay düzenli ödememesi gösterildi. Bu konuda diğer bankalar da yeknesak davranır mı? Diğer bankalara gitmesinde fayda var mıdır? önerebileceğiniz bir banka veya ödeme tipinde(başvuru esnasında) bir değişiklik yapmamız bu sorunu ortadan kaldırır mı? Kefili olarak, daha önce kredi çekmemiş ve kefil olmamış birini getirmesi kredinin verilmesi açısından fayda sağlar mı?
Bu konuda tecrübesiz olduğumuz için bu kadar soru sordum. tecrübeli olanların cevap vermesi sevindirici olacaktır, şimdiden teşekkürler..



 
hocam, kendi tecrübelerim değil ama babamdan ve arkadaşlarından öğrendiğim durumlar var. şimdi şöyle ki, babam bir arkadaşı için kredi çekti, yani kredi babam üzerinden çekildi. o güne kadar babam kredi kartlarını, kredileri düzenli ödeyen bir müşteri olduğu için bankanın notlarında da iyi müşteri olarak geçiyordu. babamın arkadaşı taksitleri geciktirmeye başlayınca, babamın banka açısından durumu olumsuza döndü. hatta okullarındaki temizlik görevlisinin 2000 lira gibi bir paraya ihtiyacı vardı. babam üzerinden kredi almaya çalıştıklarında banka 2000 lirayı bile vermedi ki babamın mevduatında o kadarlık bir para varken. ama aynı bankaya mı başvurdu bilmiyorum. fakat eğer doğru biliyorsam bankaların bilgileri ortak bir merkezde toplanıyor, bu nedenle diğer bankalar da sıkıntı olabilir, yine de daha iyi bilene danışmak lazım.
ama bir tanıdık üzerinden kredi almayı deneyebilirsiniz.

  • tender branson  (08.10.11 20:09:31) 
genelde 50.000, bazı bankaların 100.000 tlye kadar şube yetkileri oluyor. yani kendileri değerlendirme yapıp verebiliyorlar krediyi. o yüzden diğer bankalara da başvurarak deneyin, kefil bulabilirseniz ziraat daha esnek bu konuda. yani birinde kredi çıkmadı diye diğerleri de vermeyecek diye birşey yok.


  • gaia  (08.10.11 21:04:09) 
Kredi Katıt Bürosu diye bir bilgi havuzu var. Bankalar verilere oradan ulaşıyor. dolayısıyla ING Bank'tan reddedildiyse diğerlerinden de muhtemelen aynı cevap gelecektir.


  • Şizofren  (08.10.11 21:57:00) 
hayatı kredi pazarlamayla geçen bir bankacı olarak sana tavsiyem ev kredisi alıp evi ipoteklemenin yanlış olduğudur. 100.000 tl ye kadar kefilli ihtiyaç kredisi veren bankalar var, onlardan şansınızı deneyebilirsiniz.

benim size tavsiyem elinizdeki 70.000 tl nin bir kısmıyla mevcut kredi kartı veya kredi riskiniz varsa onları kapatmanız. böylelikle KKB(kredi kayıt bürosu) skorunuz bir nebze yükselir.

diğer bankalarıda kesinlikle deneyin çünkü bazı bankalar kkb skoruna göre kredi verir(örn iş bankası) bazıları ise skora bakmaz(örn. finansbank) kendileri kontrol eder.

şu anda piyasada krediyi kefilli olarak veren yüksek meblağlara çıkan bir kaç banka var, vakıfbank ve ziraat bunları deneyim ama kesinlikle ihtiyaç kredisi olarak başvurun , 30.000 tl için evi ipoteklemeyin. hem masraklarıda daha düşük olacaktır.

aklınıza takılan başka bir konu varsa sorabilirsiniz
  • tombalabala  (09.10.11 08:01:20 ~ 08:06:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.