[]

Motorsikletle Uluslararası Geziye Çıkacağım yardım Lazım..

Evet durum budur. Kısaca özetleyeyim.

1. Motor ehliyetim var, ama gideceğim yerlerde geçerlimi, geçerli değilse başka yerlerden gelenler ne yapıyor.

2. Rotam belli değil ama 2 3 ülke gezmeyi tasarlıyorum. Buralara giriş - çıkış vize v.s işleri nasıl oluyor. Her ugradıgım ülkede, bir sonraki ülke için vizemi alcağım, yoksa böyle günü birlik hippiler için acil durum vizesi yada, gezgin vizesi gibi bir atraksiyon varmı. Yada sadece pasaportla vize uygulamayan , adamı öldürüp, yiyen adamların olduğu 3üncü dünya ülkelerinde belamımı arayayım.

3. yanıma neler alayım, nelere dikkat edeyim. Aydınlatın bir zahmet yolu.

Selametle.

(Not: Özellikle vizeler ve giriş cıkışlar çok önemli bilgi açısından)
(Not:2 Neresi oldugu farketmez, yol gitsin ben gideyim modundayım, belirli rota tarifleri verirseniz süper olur. Saçma Örnek: Azerbaycandan , kübaya ordan antartikaya gibi güzergah şeklinde, :) )

 
1- Touring diye bir yerden uluslararası ehliyet almak gerekiyormuş.

2- Vizeyi önceden almanız gerekiyor. Bazı devletler hemen kapıda vize veriyor ama bu pahalıya patlar, belgelerin hazırlanması için bekletir motor zevkinizden de olursunuz.

3- Yanınıza motorun yolculuğa çıkarken aldıklarınızın yanında motorun basit arızalarını giderebilecek eşyalar alın bence. Motorla dağda-bayırda kalmak olmaz diye düşünüyorum, ne bıkarıp gidebilirsiniz ne yardım bulabilirsiniz.

Nihayetinde; sanırım ilk seferiniz olacak, onun için şimdilik hedefiniz bir devlet olsun, gidin, zorluklarını görün, ikinci sefer daha kapsamlı olur. bunun dışında yurtdışı seyahatleri yapan motorsiklet grupları var. Eğer bu gruplardan birini bulursanız 3-5 motorlu -örneğin- küçük çaplı bir Avrupa seyahati yapabilirsiniz. Çünkü sürekli böyle geziler yapıyor motor grupları.

Şimdiden iyi yolculuklar.
  • yargin  (07.10.11 22:16:19) 
Motor olarak V-storm Dl-650 kullanıyorum. 650 cc çift silindir, dual purpose bir motor, çok agır olmamak kaydıyla araziye girebilir. Genellikle asvallta akan bir motor. Motor tecrübem yeterince var 1000 Km lik mesafelere defalarca gittim. Beni ürküten yol değilde, farklı ülkeye geçince yaşayacak olduklarım, ingilizce biliyorum. Ama bu vize vs. gümrük zımbırtılarından anlamıyorum. Yazacak olanlar varsa başka ikrama geçer.


  • mauro eterna  (08.10.11 17:31:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.