[]

Heves gemlemek

İhtiyacınız olmayan ama sevdiğiniz, tutkunu olduğunuz, ucuz olmayan ama alırsanız sizi zora sokmayacak bir nesne olsun. Benim için her cins gözlük oluyor bu.
Böyle bir şeyi almak isteseniz kendinizi engellemek için argümanınız ne olurdu? Somali'de insanlar açlıktan ölüyo, Allah/karma/uçan spagetti canavarı sormaz mı? Ya da dünyaya bir kez geliyoruz al gitsin canım. Yahut basit yaşa ki başkaları da var olabilsin ve niceleri?
Sizin için?


 
al gitsin hacı, dünya kimseye kalmayacak. gözlük dediğin nedir. 1242213 tane ayakkabısı olan insanlar var.


  • gereksiz insan  (07.10.11 21:08:52) 
bertrand russell mantığıyla şunu derdim kendime:
eğer ben o gözlüğü alırsam birilerine para kazandırmış olacağım. sonuç olarak da birilerinin ihtiyacını karşılamış olacağım. evet, belki gözlüğü aldığım kişi açlıktan ölmek üzere değildir. belki çok da varlıklı birisidir ama her halükarda onun da kazandığı parayı harcayacak bir yeri olacak.
muhtemelen o gözlüğü alacağım para ile gözlüğü almazsam, gidip onu açlıktan ölen insanlara mani olmak için kullanmayacağımı da bilirim. ihtiyaç duyduğum daha önemli bir şey yoksa ve gözlüğü almakla kendime gerçek bir mutluluk sağlayabileceksem o gözlüğü alırdım.
  • relief  (07.10.11 21:10:19) 
farz et ki aldım. bunu derim kendime.


  • benaslinda  (07.10.11 21:11:41) 
Yahu lütfen cevapları size alsam mı diye soruyormuşum gibi cevaplamaktan vazgeçin abiler ablalar. Burda araştırmacı gazetecilik yapıyorum halbuse.


  • yarmasimo  (07.10.11 21:12:23) 
ben: şu an buna ihtiyacım var mı?
ben: hmm yok
ben: o zaman sktret başka zaman alırım.
  • anestezik  (07.10.11 21:40:17) 
- almazsam bana ne zararı olur? onsuz yaşayabilir miyim?
- bi zararı olmaz. yaşayabilirim. bu parayı harcamış gibi düşünüp kötü günlerde kullanmak üzere saklayım en iyisi. aferim bana

  • hyu  (07.10.11 21:47:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.