[]

iPhone 4 aktivasyon hakkında kafam fena halde karıştı...

Selamlar. Elimde yurt dışından gelmiş bir iPhone 4 bulunmakta. Bir türlü aktif edemediğim için kullanamıyorum. Bi telefoncuya sordum 25 tl'ye aktif ederim dedi. Doğu bank'a gittim ''O iş sadece aktivasyonla bitmiyo, yanında sim kartına takmak için bi aparat falan da alman lazım, bi de şifreyi kırmamız lazım'' falan dediler ve bu işlem için 80 tl istediler. Bi de galiba belli programlarla aktif edilebiliyormuş telefon. Napsam bilemedim. 25 tl'ye gidip aktif mi ettirsem, yoksa riske girmeyip direkt 80 lira mı bayılsam. Yoksa kendim aktif etme yollarını mı arasam. Bilgisi olan beni bi aydınlatırsa çok sevineceğim.




 
öncelikle hangi ülkeden alındı telefon? eğer simlock varsa, versiyon önemli jailbreak için. bunları öğrendikten sonra daha detaylı bilgi verebiliriz.


  • seni bulacam oğlum  (06.10.11 23:09:23) 
iPhone 4gs, şu beyaz olanlardan işte. İngiltere'den alındı.


  • jude  (06.10.11 23:19:26) 
ingiltereden alındıysa sadece pasaport a kayıt ettirilmesi gerek. sonrasında yapman gereken hiçbi şey yok kartını takıp kullanıcaksın.

4gs değil de 3gstir herhalde o.
  • rurouni  (06.10.11 23:47:22) 
Ne cahilmişim arkadaş bu konuda. Ya 4 olduğundan eminim, bugün sorduğum telefoncu da versiyonunu 4gs dedi. (Ya da ben yanlış hatırlıyorum.) Kendi sim kartımı taktım, itunes onu da kabul etmesi. Acil aramalar ekranındayım yani. Sanırım kendi kartımla çalışmaması sim lock olduğunun götsergesi değil mi?


  • jude  (07.10.11 00:14:10) 
kendi sim kartını nasıl taktin ki? iphone 4 microsim kullanıyo kesip veya kestirip takabilirsin ancak.

itunes la ilk kurulumu yaptıktan sonra normal calısması gerek. calısmıyosa evet simlock olması yüksek ihtimal. öyle ise durum zor,
  • rurouni  (07.10.11 00:37:31) 
Kendi sim kartımı kestirip taktım. Simlock'u herhangi bir programla kendim kıramaz mıyım?


  • jude  (07.10.11 00:44:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.