[]

parmak ağrısı

Ne zamandır sağ elimin işaret parmağında tırnağımın başladığı yer acıyordu. Oraya bir şey değdiğinde ya da bir yere parmağımı soktuğumda canım çok yanıyordu. Bugün karton bir kutu açmaya çalışırken parmağım kutunun içinde sıkıştı ve acıdan zıpladım diyebilirim. Şimdi de durduğu yerde acıyor artık bir yere değmesi de gerekmiyor. Tam acıyan yeri yandaki fotografta işaretledim. Bunun için hangi doktora gitmek gerekir, ortopedi mi el ve bilek cerrahisi mi bilemedim.




 
kızarıklık şişme vb şeyler var mı?


  • defnex  (06.10.11 21:17:53) 
hayır dışarıdan bakıldığında hiç bir şey yok görünürde, iltihabik bir sey oldugunu da sanmıyorum, her sey normal gözüküyor. manikür falan da yaptırmadım ek bilgi olarak söyleyeyim.


  • napoli  (06.10.11 21:39:42) 
dudağınız ile acıyan yere dokunun. hissedilir bir sıcaklık varsa iltihabi bir durum olabilir. antibiyotik ve antiinflamatuar özellikli ilaçlar kullanmanız gerekecektir, dolayısıyla bir dermatoloğa (bkz: dermatoloji) görünmenizde fayda olabilir o durumda.

onun dışında, çok fazla sıcaklık ya da şişlik yoksa bir büyüteç alıp o dokuyu inceleyin, kıymık ya da cam gibi bir şey batmış olabilir. yakın zamanda evinizde cam kırılmışsa toplarken ince bir parçası saplanmış olabilir mesela. çok zorlamadan cımbızla almayı deneyin, bu sırada parmağınızı da sıkın ki herhangi bir cerahat varsa o da çıksın. çıkarabilirseniz o bölgeyi iyice sıkın ve sonra tentürdiyot sürün. çıkmazsa daha fazla zorlamadan yine bir dermatoloğa görünün.
  • pozzecco  (06.10.11 22:08:44 ~ 23:18:29) 
@pozzecco;
denedim ama orada sıcaklık yok ve de yakından bakınca herhangi bir sey gözükmüyor. bir seyin de battıgını sanmıyorum cunku aslına bakarsanız ne zamandır bu sorun var ben biraz savsakladım. :(

  • napoli  (06.10.11 22:38:28) 
(bkz: dolama) diye bişey vardı, o olabilir mi?


  • boshi  (06.10.11 23:08:36) 
@napoli anlıyorum, en azından sıcaklık olmaması olumlu. ben olsaydım ne yapardım onu söyleyeyim, parmağımı bir süre ılık suya sokup derinin hafif masere olmasını beklerdim, daha sonra bir ponza taşı yardımı ile hafif hafif o bölgenin üst derisini soydururdum. muhtemelen çok ufak bir şey batmış; cam elyafı, kıymık ya da bir metal çapağı olabilir. sonra tentürdiyor sürer ve bepanthene, terramycin fucidin gibi bir şey sürüp sarardım. bir kaç saat içinde acısı geçmezse bir dermatoloğa görünürdüm.


  • pozzecco  (06.10.11 23:13:43) 
dolama olabileceği gibi kırık türü bir durum da olabilir. Ben de sağ işaret parmağımı kırdığımı bilmeden en az iki ay dolaşmışım sonra öğrendim ki kırık varmış. Medikallerde satılan şuna benzerwww.google.com.tr şeyi kullandım iki hafta. Çoğ ağrın varsa sende kullanabilirsin ve parmağını korumuş olursun.


  • nisansayısı  (07.10.11 17:03:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.