[]

5+ Access Point İle Wireless Network Projesi, Ama Nasıl ?

Merhaba Arkadaşlar...

Öncelikle ekteki resme bakarsanız sanırım olayı daha iyi anlatabilirim.

Yapmak istediğimiz şudur,

Wriless modeme kablosuz olarak havuz kenarına güçlü bir alıcısı olan AP (access point konulacak), daha sonra, yine sekilde kenarlarda görünen tüm Ap ler , havuz başındaki Ap den yada birbirlerinden her nasıl olursa, sinyali alarak , grafikte gorünen 4 binalı sitenin tamamına adsl yayını yapacak.

Bu duurma göre Apler nasıl configurre edilmelidir. Aslında işin içinden cıkamadım tek nokta şu. Bridge, Wds, yada repetar modları var Aplerin hangisinde hangisi seçilmelidir. İstediğim şey 5-6 tane ayrı erişim noktası değil, tek sinyali güçlendirerek tüm sitelere yayın yapmak.

Çözüm önerisi olan varsa, havuz basındakini repetar yap, kenarlarıkileri bridge moda al, gibi basit ama etkili bir cevap bile verebilirse sevinirim. Çok detaya girip yormayın kendinizi sevgili gönül dostları. Esen kalın.

Not: Alanın boyu 300 metre, genişliği ise 150 metredir.

 
ne yaparsaniz yapin hepsi performanssiz olacak, baglanacak baglanmayacak kil olacak yun olacak sanayi tipi tek noktali bir ap ile durumu cozun bir suru cihazin hamalligini yapmayin.
www.cisco.com
www.cypress.bc.ca
  • artisnot  (06.10.11 20:31:16) 
@artisnot

Bu 1200 serisi cihaz grafikte gornunen tüm arka cepheler ve katları beslermi acaba ?
  • mauro eterna  (06.10.11 20:39:55) 
daha detayli arastirdim, sizin icin en uygun cozum,
tinyurl.com
bu ise gore gayet yeterli directional olmasi yaniltmasin, o dediginiz bolgeyi rahatlikla kapsar.
  • artisnot  (06.10.11 20:52:52 ~ 20:53:30) 
bu da procesi:
i53.tinypic.com
uygun montaj yuksekligi 5-7 mt arasi olmali
  • artisnot  (06.10.11 21:22:18 ~ 21:23:41) 
artisnot ilgin ve uğrasın için teşekkürler. Bu şekilde montaj yaptıgımda, sinyal almayan daire yada kat olmaz değilmi, çünkü sana güvenerek bu cihaza 1500 tl ödeyeceğim. Lütfen yanlış anlama. Sıkıntı olursa elimde patlar cihaz o yüzden soruyorum tekrar. Vaktine ve klavyene sağlık.


  • mauro eterna  (06.10.11 21:46:34) 
montajini yetkin bir ekibe yaptirisaniz sorun olmaz, gelip survey etsinler wifi isinde gozu kapali asla alim yapmayin hele hele tek basiniza kurulum dusunmeyin, acilandirmayi dogru sekilde yaparlarsa 800mt. ye kadar hissedilir kayip olmadan 54Mbps, , 800 mt. den 1100 mt. ye kadar ise 54Mbps den 1Mbps e kadar dusebilen sinyal kalitesinde yayin yapar, tabi bu AP uzerinden ne tasiyacaksiniz sadece internet mi dagitacaksiniz, o internetin hizi nedir, IPTV, VOIP, tum apartmanlar komple VPN le baglanip printer mi kullanacak cloud mu edecek intranet tadi mi yakalanacak bunlardan alinacak performanslar hep degiskendir.
En kotu senaryo dahilinde ise o cihaz atilmaz uzerindeki yuvalara monte edilebilen extra antenlerle guclendirilir.Burada (kiev) binalarin tepelerindeki yine 13dbi vericilerle sehir bazinda wifi kullaniyoruz, internete baglanacak eleman tabiki kazan dairesi mertebesindeyse, tabi ki o adama da kimse garanti veremez, o da gider antenli usb wifi adapter alir bir seyler yapilir. Ama 300 metre uzunlukta gosterdigin bir yerlesimde bu APnin kullanmasiyla ortaya sorun cikacagini hic dusunmuyorum.

  • artisnot  (06.10.11 22:13:09 ~ 22:14:19) 
Bu buradan kafana göre yapılacak bir iş değil. Sanırım otel tarzı bir proje var, bir de 5651 sayılı kanun gereğince bağlananların bilgilerini ve nerelere girdiklerinin kayıtlarını tutman gerekiyor. Başın belaya girmesin.


  • roket adam  (06.10.11 22:18:38) 
Hiçbir data trafiği yok dostum, sadece internet paylaştırılacak. Network ve bilgisayar bilgim çok iyi durumda ama Outdoor ürünlerde tecrübem hiç yok. Teknik olarak sıkıntı yaratmaz kurulumu v.s sadece bu sinyal o duvarı geçer diyorsanızki diyorsunuz, sorun yok sanırım.

Tek veri trafiği 16 mb internet hattını paylaştıracak, durum bundan ibaret, bodrum falan yok 3 katlı ve kalın duvarlı 4 bina sadece.
  • mauro eterna  (06.10.11 22:18:54) 
Internet paylaşımı da data trafiği oluyor. Eğer ticari bir işletmeyse bunu kendi başınıza yapmak yerine profesyonel bir firmayla yürütün içiniz rahat olsun. İleride misafirlerinizden birinin internetinizi kullanarak işleyeceği suçlardan direkt olarak hat sahibi veya varsa bilgi işlem sorumlusu sorumlu olur (bu suçlara forumlarda sözlüklerde millete küfür etmekten çocuk pornosuna kadar bir dünya şey giriyor). Dikkatli olun derim yani.


  • roket adam  (06.10.11 22:37:35) 
Yani inetenet paylaşımı hariç, data trafiği yok demek istemiştim. Gerekli yazılım ve loglamalar tamam aslında onları çözerim, benim burda tek tecrübes yanım, outdoor network ürünlerinin siyan mesefaleri falan. gerisi problem değildi saolsun arkadaşı ürün önerdi, sanırım onu alacagım.


  • mauro eterna  (06.10.11 23:05:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.