[]

İphone 4s, Yurtdışı (ek olarak fiyatı) ve Ek Masraf Bağlamında Sorular

Şimdi arkadaşlar Apple ürünleriyle hiç bir alakam olmadı bugüne kadar ama 14 Ekim'de bu alet piyasaya sürülünce yurtdışından alma ihtimalim var o yüzden alsam mı diye düşünmeye başladım. Neyse, Apple ve İphone'lar hakkında pek bilgim olmadığını dikkate alaraktan cevap beklediğim bir kaç soru var;

1-Şimdi İphone 4s 32gb versiyonunu 299$'a İngiltere'den bir akraba vasıtasıyla alırsam sanırım bunun pasaporta kayıt edilmesi lazım, kayıt ettirme noktasında bana ek olarak ne kadar masraf çıkacak veya çıkacak mı?

2-Kayıt ettirdikten sonra şu an ki hattımla kullanabileceğimi sanmıyorum, ayrı kontrat imzalayacağım bir hat mı almam gerekecek bunun maliyeti nedir veya eski hattımla bir şekilde yeni telefona adapte ettirip ayrı bir sözleşme imzalayıp kullanabilir miyim ?

3-Apple Store ve İtunes (bundan pek emin değilim) gibi ihtiyaç duyacağım şeylere kayıt esnasında bana giren çıkan olacak mı, Apple Store'dan indirmem gerek her hangi bir uygulama olacak m ve olacaksa bunun maliyeti nedir ?

4-Yurtdışından aldığım bu telefonu Türkçe kullanabilecek miyim ? (İphone'lar Türkçe kullanılıyor mu bilmeden soruyorum bunu)

5-Ve daha aklıma gelememiş olan noktalarda kazıklanacağım veya bana zorluk çıkartacak şeyler olacak mı ?

Şimdiden teşekkürler ve kazıklanmak isteyen bu cahil arkadaşınızdan sevgilerle.

 
1-o fiyata satılmaz o amerika kontratlı fiyatıdır. ingiltere'de 14 ünde satışa cıkmaz. fiyat 510pound olur.
2-yeni hat almana gerek yok pasaport varsa 5tl e kayıt ediyo turkcell ler.
3-ücretli uygulama indirmezsen sana girdisi cıktısı yok.
4-evet turkce kullandıgın pc e bagladıgın an kendisi türkce dilini seciyo ilk acılısta.
5-kazıklanamalık bi durum yoksa siz istemediginiz sürece sizden kimse para almıyo korkmayın bu kadar.
  • rurouni  (04.10.11 22:25:58) 
www.huffingtonpost.com

bu fiyatlar ABD için geçerli tabi, Her ülkenin kendine göre fiyatı olur
  • utkucbkc  (04.10.11 22:51:02) 
Anladım teşekkürler. Bu arada 14 Ekim çıkış tarihi kesin 7 ülke ile beraber satışa sunulacak. Ayrıca Amerika'da İphone 4 ile aynı fiyatlarla satışa sunulduğundan İngitere'de de İphone 4 fiyatına satışa çıkabilir 600sterlin civarı bir ücret oluyo bu da. Ve Avrupa'da ki yasalar gereği sim kilitsiz satışa çıkıyormuş bu telefonda öyle olacaktır tahminen (sipariş usülüymüş sanırım o yüzden biraz beklemek gerekiyormuş, bu sebeple de alma ihtimalim pek kalmıyor)

Ne olursa olsun bu kadar zahmete girmeye gerek olmadığına karar verdim, almaya gerek yok sanırım şimdilik.
  • dartdevil  (04.10.11 23:12:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.