[]

kayıp kedi - hayvan hakları

birkaç gün önce açtığım duyuruda kedilerimin birileri tarafından alınıp validebağ ya da caddebostan'a bırakıldıklarını söylemiştim. yapanlar apartmandaki birkaç komşu imiş, sordum, validebağ öğretmenevi dediler.
şimdi baştan anlatayım. acıbadem'de bi' sitede oturuyorum, geçen haftaya kadar hayvan sever bir apartmanda oturduğumu sanıyordum.
5 tane kedim var. biri erkek, biri dişi, dişi olanın 3 tane de yavrusu var. bizim sitede doğdular, o kadar şirinlerdi ki dördünü de eve aldım ama bahçe katında olduğumuz için çıkmak istediklerinde camdan salıyordum. akşamları hariç genelde dışardaydılar, tabi girmek istediklerinde kapıya falan geldikleri oluyordu. apartmandakiler rahatsızmış bahanesiyle onları ve 2 sokak kedisini daha götürüp validebağ ya da caddebostan'a bıraktıkları söyleniyordu. hatta yöneticinin de haberi varmış falan. yöneticiyle konuştum, validebağ öğretmen evi'ne bıraktıkları söylediler. her yere baktım günlerce, yürümekten ayaklarım şişene kadar. ama bulamadım onları. benim büyük kedinin annesi de bizim sitede, geçen gün o da tekrar doğurdu, 5 tane sarı, mükemmel kedilerdi.. sonra baktım 3 tane oldular, kargalar yaptı sandım üzüldüm. sonra bugün kapımı 4 kız çaldı, anlattılar geriye kalan bütün kedileri çuvallayıp götürdüklerini, oraya atmaya.. sadece benim büyük kedinin annesi kaçmış, daha sütten kesilmemiş birkaç günlük yavruları bile gitmiş.. bizim sitedeki kedileri günde 3 kez mamayla beslerim, büyüğünden küçüğüne hepsi ne çöpe girer, ne avlanır, ne araba bilir, ne de kendini koruyabilir. tamamen mamaya ve güvenli bir ortama alışkınlar. allahın unuttuğu bi koruda yaşayamazlar.
şimdi benim sorum şu, benim yarı ev kedilerimi ve sitedeki kedileri öyle kafalarına göre alıp çuvallayıp oraya buraya atamayacakları konusunda hayvan haklarında vs var mıdır bir şey? eğer yasal yoldan halledemezsem apartmanı ahıra çevirip bunu yapanları da 48 yerinden bıçaklamayı düşünüyorum ama umarım vardır.

bir şey bilen, ya da gören varsa benimle iletişime geçebilir.
facebook: www.facebook.com
mail: valkyrie_leiva@hotmail.com
telefon: 0534 486 26 40

kedilerimin fotoğrafı da şu: a1.sphotos.ak.fbcdn.net
gerçi sadece kendi kedilerimi değil, bütün sitedeki kedileri bulmalıyım.. özellikle ölmeden o minikleri..

 
elxa bir yardım etsen?


  • ben smyrna  (04.10.11 22:31:29) 
Bir kedisever olarak üzüntünüzü anlıyorum ancak kusura bakmayın, bir hayvanı evinizde tutmadığınız sürece, o insanların yaptığını, burası hayvan haklarına özen gösteren bir ülke olsaydı dahi şikayet edemezdiniz. Hayvana fiziksel olarak zarar vermiş olsalar her halukarda şikayet edilebilirdi. Ama evinizden de alınmış değiller, bu insanlar kötü niyetli belli ki ancak, öyle olmayabilirdi de. Sokakta birisi kedinizi beğenip, bakmak üzere kendi evine götürebilirdi. O insan da, sen benim kedimi çaldın diye şikayet edilmez. Köpeklerini tasmasız gezdirirken kaybedip de çaldılar diyen isanlara hak vermiyorum. Hayvanlarınızı dışarı salıyorsanız bu risklerle yaşıyorsunuz. Çevrenizden çok emin olmadıkça hayvanlarınızı sokağa salmamalısınız.
Evinizdeki kediye verilen zararda bile yasa, hayvana verilen zararı "mala zarar vermek" kapsamında inceliyor. Şu durumda sonuç alabileceğiniz bir şikayette bulunabileceğinizi sanmıyorum.

  • cereal killer  (04.10.11 22:46:00) 
amacım bunu yapanları savunmak değil yanlış anlamayın sakın fakat apartman ortamında bu kadar kedi beslemeniz doğru olmayabilir. herkes sizin kadar hayvanları sevmiyor olabilir. insanlar giriş katında fazla kedi olmasından rahatsız olabilirler. evet kediler harika yaratıklar fakat bu kadar çok sayıda kediyle içli dışlı olmak sizin için de kediler için de zor bir durum. bakın kediler kaybolduğu için huzurunuz kaçmış. ayrıca kediler de tahminen daha önce alışmadıkları ortamlarda.

insanlar kedileri bizim sevdiğimiz kadar sevmiyorlar ve tepkileri böyle acımasızca olabiliyor. sizin için de kediler için de üzgünüm. çok güzellermiş gerçekten de.
  • bellbane  (04.10.11 23:39:26) 
aslında 5199 sayılı kanun var da bu ülke insanlarına değer vermiyor, hayvanlara verir mi dersin?

gazete.tiyatroterapi.com bu babamın 2 gün önce yazdığı bir yazı, bilgisayara ben geçirmiştim ağlayarak, ki babam da hayvanları sever ama uzaktan uzaktan..gerçekten nefret ediyorum insanımızdan! evet kimse alışık olmayabilir, rahatsız olmuş olabilir, bunun için küçücük bebekleri çuvala koymak mı gerekir? çalarsın kapıyı adam gibi izah edersin, beraber sahiplendirmeye çalışırsın! bu kadar mı zor bunu yapmak?

hangi ormana, koruya götürmüşler acaba? anneleri de yok, mide bulandırıcılar hakikaten!

4 ekim hayvanları koruma günümüz kutlu olamaz hiç bir zaman!
  • yavrukedi  (05.10.11 18:04:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.