[]

kestane nasıl yenir

evet çiğneyerek biliyorum ama soyması falan çok zor, sırf soyamadığımdan yiyemiyorum lan çok sevdiğim kestaneyi. var mı şöyle soymak için püf noktaları?




 
bıçakla iki tarafı çizilir,
tavada bir süre kavrulur,
istenilen kıvama gelince afiyetle yenir.

çok tutarsan iyice yanar mis olur, az tutarsan kabuğu kolay soyulur kıtır kıtır yenir.

canım çekti be...
  • oku oku yazar ol  (04.10.11 20:20:33) 
kendiniz pişiriyorsanız eğer,kestaneyi yıkama işlemini çizmeden önce değil sonra yapın.bu şekilde kestanenin içine bir miktar su girer ve içi biraz daha nemli kalır,böylece soymanız kolaylaşır.

edit: mikrodalgada patlar diye tahmin ediyorum,denememekte fayda var. :)
  • p a t r i o t  (04.10.11 20:21:02 ~ 20:30:23) 
mikrodalgaya koysam kestaneleri olmaz mı ?


  • kedislike  (04.10.11 20:24:01) 
yahu kestane dediğin şey iki türlü yenir

çizip sobanın üzerine koyarsın

artık soba kalmadığı için

çizik atarsın sonra at tencereye kaynat haşla mis gibi çok kolay soyulur
  • technicalte  (04.10.11 20:37:13) 
süper kolay ve leziz bi yöntem anlatayım.
kestanleri çizip,hafif ıslattıktan sonra ocaga bir teflon tava üzerine koyarsınız..arada sırada karıştırarak yaklaşık 45dk sonra filan nefis kızarmış kestaneleri yersiniz..püf noktası kestaneler kupkuru olmıcak aşırı ıslak da olmıcak..hafif nemli..
afiyet olsun
  • jesabel  (04.10.11 20:46:34) 
maket bıçağı ile çizmelisin normal bıçak yerine, + şeklinde çizersen daha kolay açılır kaynatıp kebap yapayım deme suda beklet bir iki saat sonra suyunu süz koy yağsız tavaya tamam.


  • mr fusion  (04.10.11 21:10:58) 
çizilerek yenir (ne mutlu hedefi şaşırmayana)


  • esekSIPASI  (04.10.11 21:20:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.