[]

bel fıtığı

şimdi ben bel fıtığıyım sanırım biraz da ileri seviye de, yasım 25 ben bundan sonra futbol oynayamıyacagım de mi? ortada boyle acı bir gercek var sanki?




 
öncelikle doktor değilim, bir doktora danışmakta fayda var. Tanıdığım bel fıtığı olan insanlar yürürken bile fazlasıyla zorlanıyorlardı kimi zaman. Futbol fazla ileri seviye kalır sanırım.


  • yaarock  (04.10.11 16:02:12) 
bende de var hem de iki tane yazları oynayabiliyorum, kışın oynayamıyorum.ayrıca yaş 40. ayrıca kesin yüzmeye git.


  • greenplease  (04.10.11 16:03:58) 
bunu değerlendirebilecek tek kişiyetkin bir spor hekimidir. başkasının sözüyle hareket etmeyin sakın.


  • stopnsilence  (04.10.11 16:04:48) 
ya benim su ara aslında iyi de oynadıgım zaman korkuyorum daha kotu olacak diye. bende de sanırım 3 tane var da cok ileri olamayabilir. doktora danısmalı en iyisi?


  • therevo  (04.10.11 16:05:23) 
takarsın korseyi çakarsın voleyi. no problem. daha gençsin. zamanla düzelir, yaşlanınca nükseder. raad ol.


  • xibillian  (04.10.11 16:18:12) 
bel fıtığı ciddi bir sorundur (sol ayağım felç oluyordu az kalsın, acil ameliyat ile kurtuldum), mutlaka bir beyin cerrahına gidin, MR çektirin, sorununuzdan emin olun öncelikle. sonra zaten doktorunuz gerekli egzersizleri verecektir. bu egzersizlerin yanında mutlaka yüzün, biliyorum türkiyede kolay değil ama beledihenin havuzları vs. ne bulabilirseniz yüzün. haftada en az 3 defa ama en iyisi düzenli olarak 4-5 defa. 1-2 ay düzenli yüzdükten sonra farkı göreceksiniz. her sefereinde öyle saatlerce yüzmenize gerek yok, her girişte 500m civarı yüzseniz bile yeter, önemli olan bunu alışkanlık haline getirip düzenli olarak yapmak.

doktorunuz izin veriyorsa ve sırt-bel-karın kaslarınızı yeterince güçlendirdiyseniz (ve tabi sinire çok fazla baskı ve felç riski yoksa) diğer sporları da yapabilirsiniz. ama eğer bu dediğim şartları sağlamadan futbol vs oynamaya kalkarsanız başınıza daha büyük sorunlar açabilrisiniz.

mutlaka bir doktora görünün ve teşhis konsun, belki fıtık değildir, daha kolay halledilebilir başka birşeydir.
  • very pigmented melanosome  (04.10.11 17:15:02) 
yaşın çok genç. bu çok iyi. bel fıtığı kendi haline bırakıldığında, yani ameliyat edilmediğinde, kendini çok iyi toparlayabiliyor. istisnalar vardır tabii. ben genel olarak söylüyorum. tahtanın üzerine halı serilmiş kadar sert bir zeminde değil ama, piyasadaki en sert ortopedik yatakta yatman lazım. bu çok önemli. asla yüzüstü yatmaman lazım. bu da önemli. diğer çok önemli bi şey, asla mekik yapMAman lazım. mekik çok zararlı bel fıtığı olanlara. boyun fıtığına da neden olabiliyor. akut ağrılı dönem geçtikten sonra yüzme tavsiye ediliyor. kasmadan. yüzmek eğer kula nasip olan bi imkan değil. böyle bi durum varsa, gene kasmadan yürümek gerekiyor. bel kaslarının kuvvetlenmesi lazım ki, yük omurlara binmesin. göbek varsa, (bkz: garantili zayıflama yöntemi/@compadrito). göbek, bel fıtığını azdırır. göbeğin erimesi ve bel kaslarının kuvvetlendirilmesi. orta ve uzun vadede hedef bu olmalıdır.

ögp: konservatif davranırsan yani abuk sabuk işler yapıp, eğilerek yerden bir şey almaz, eğilerek yerden bir şey kaldırmaz, rutin günlük yürüyüşlerini ihmal etmezsen, orta vadede kendini toparlar bel kasların. futbol da oynarsın. ama şimdi acele etme. bir dahaki yazı bekle mesela. bu arada nöroşirürji muayenesini ihmal etme tabii. bu işler "ben bel fıtığıyım sanırım"la olmaz.
  • compadrito  (04.10.11 22:44:53 ~ 23:03:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.