[]

Squat Alternatifi Vücüt Geliştirme Hareketi

Selamlar

Squat süper bi hareket , çok fazla kası çalıştırıyor malum.
v.geliştirme için ama 60-70 kgı geçmeye çekiniyorum genelde 60 la yapıyorum.
Çok ters bi hareket, belimi incitecem diye feci bi göç korkusu var

bu hareketr elzem midir, yani başka bi hareket önerebilir misiniz bunu ikame edecek?

örneğin dumbbel squat da en az klasik squat kadar tehlikeli midir bel için ?

ya da sktr et hiç squata girme şu hareketi yap aynı etkiyi verir dediğiniz aletli aletsiz hareketler var mı , sonuç almışsanız?

 
dambıl squat normal skuatın alternatifi olamaz pek çünkü kollarının kaldırabileceği ağırlık sınırlı

squat ın bel için tehlikeli olduğu ise bence tamamen hurafe doğru formla yapıldığında hiç bi tehlikesi yok. ama illa yapmayacam dersen leg press, lunge, leg ext yapabilirsin. ayrıca core hareket olarak deadlift tabiki
  • n62  (04.10.11 14:13:26) 
ağırlık kemeriyle yaparsan bir şey olmaz diye düşünüyorum. Eğer dizlerinde de bir titreme oluyorsa dizlerinide bağla bi şey olmaz.


  • fatih baker  (04.10.11 14:27:06) 
her ne kadar bi sürü video izlesemde hareketi doğru yapamadığımı düşünüyorum bu yüzden zorlanma hissediyorum , kemer taktığım halde korkuyorum yahu
spor hayatımın bitmesinden çekiniyorum

  • technicalte  (04.10.11 14:32:25) 
ağırlığı kontrollü şekilde arttırırsan zarar görmezsin. 70 kaldırıyosan birden 80e çıkma 5er 5er arttır. çok zorlandığında tekrarların bitmese de seti orada bırak. ama tabi ağırlıktan önce hareketi düzgün yapmak önemli. ben deli gibi squat yaptığım dönemde bench presste yanlış bir hareketle başlangıç düzeyinde fıtık çıkmıştı.


  • stopnsilence  (04.10.11 14:55:10) 
Ağır squat uzun bacaklı ve dar kalçalı sporcular için biraz sıkıntılı. Squat'ta ağırlık arttırmaktan çok tekrara git önce. Formu oturtmaya çalış. Bu süre zarfında da leg press ile ağır gir.
Dumbell squat güzel hareket ama ağır giremezsin. Bir de güçlenmek için bacak antrenmanlarının sonuna dumbell jump squat ekleyebilirsin.
Bu arada formuna güvenmiyorsan kemer senin için daha fazla tehlike demek.
  • arnold schwarzeneger  (04.10.11 15:12:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.