[]

yirmilik dişler ağız kokusunu etkiler mi?

eğer bunlar çıkmak üzere falansa?




 
"özet geç" versiyonu:
evet koku yapabilir. çözüm yimrilik dişi çektirmek.

uzun açıklama:

etkiler. kötü koku yapabilir. bu genelde yirmilik dişin çıktığı yeri iyi temizleyememekten, yemek artığı ve bakteri birikiminden oluyor.

temizlik sorunu da daha çok yirmilik dişin tam olarak çıkamadığı zamanlarda oluyor. diş tam çıkamadığı için dişeti ile diş arasında operkulum denen yumuşak bir doku oluşuyor. bu yeri de diş fırçasıyla temizlemek zor oluyor.

temizlemek için iğnesiz şırıngayla su basıncı yapmak veya hirojen peroksitle temizleme öneriliyor.

burası temizlenemeyince artıklar ve bakteriler operkulumun altına yerleşebiliyor ve peritonit hastalığına neden oluyor. bununla birlikte ağrı, şişme ve kızarmalar, hatta çene ve boyun ağrıları bile olabilir.

çözümü dişi çektirmek. alternatif olarak operkulektomi yöntemi varmış ama bu tavsiye edilmiyor çünkü dil sinirlerini etkileyebilirmiş.
  • ermanen  (04.10.11 07:46:49 ~ 08:00:15) 
aynı durumdaydım biri perikoronite sebep oldu. yani bakteri birikmiş diş ile üstünü kapatan damak parçası arasında. çektirdim , gerçi yine orada besin birikiyor çukur gibi kaldığı için ama en azından çürüme derdi yok, diğerini de zaman bulunca çektirircem çünkü temizlenemiyor iyi


  • technicalte  (04.10.11 09:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.