[]

enn popüler bilgisayar oyunları

en popüler bilgisayar oyunlarına (ilk çıkanlar daha makbül pikselli pikselliler falan, ateri oyunları gibi.) bu oyunların konuları, karakterleri ve amaçlarına ulaşmam lazım.

ps: bu oyunlar bilgisayar, futbol dövüş karete gibi değil, maceraperest, serüvenli ve iyilik için savaşan, ve en bilindik karakterlerin, oyunların olması önemlidir. sokaktan geçen veletler dahi bilir dediğiniz ve bu kriterlere uyan oyunlar mesela..

ps2: bu konuda çok cahilim. sokaktan geçen velet kadar dahi bilgim yok :(

 
ilk prince of persia'lar, commander keen serisi, bullfrog firmasının oyunları, daha çok vardır da aklıma gelmedi gece gece. :)


  • ozzpwnz  (04.10.11 01:17:41) 
ya evet ama süper mario nun dışında neleri var inan hiç bilmiyorum onun :)) biraz bilgi edinmem lazım. çok teşekkürler bu arada ozzpwnz, prince of persia'yı hatırladım görünce.. Ancak bir de ispanyayla bağdaştırmam lazım bu oyunu.. biliyorum saçma ama herneyse :) bana daha çok örnek lazım tabi..


  • zoyee  (04.10.11 01:31:24) 
pokemon, zelda, metroid de bu listeye girebilir bence.


  • passion rules the game  (04.10.11 01:34:04) 
alaaddin var, dangerous dave var, jazz jackrabbit var, hearts of darkness var. özellikle hearts of darkness ile jj'in hastasıydım ya. ne günlerdi. :)

hatırladıkça eklemeye devam ederim. ;)

ekleme; tomb raider var yahu.
ekleme2; prehistorik de var.
  • ozzpwnz  (04.10.11 01:39:57 ~ 01:43:17) 
duke nukem, solid snake, max payne var.

bir de, tam tanıma uygun değil ama, gönüllerin şampiyonu ukyo tachibana var.
  • resistance is futile  (04.10.11 02:15:11) 
sanitarium var
grim fandango var "hey im manny calavera"

  • miucee  (04.10.11 07:52:20) 
syndicate..

ulan ne oyundu beee..
  • aboutablank  (04.10.11 10:14:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.