[]

sorulara ukalaca cevap verenler var

sonra da ne bilim dalga gecer gibi "vay efendim neden bana tik atmadin" diye mesaj yolluyorlar.

ne düsünüyorsunuz bu tick olayinda cevaplar bazinda ?


 
her boka laubalice ve alakasızca cevap verenler var . onlar hakkında düsüncelerimi belirten cok güzel bkz var ;)

(bkz: bsg)
  • p10  (03.10.11 20:04:51) 
cok tartisildi bunlar. oluruna birakmak gerekiyor. gercekten sacma cevaplar da ispiyonlanabiliyor ve silinebiliyor.


  • ermanen  (03.10.11 20:24:08) 
tik ne işe yarıyor ya? ben bi fonksiyonunu bilmiyorum?
olsa da çok önemli değil zaten be. burda amaç yardım etmek değil mi sonuçta?

ukala cevaplara ise hiç takılmam. 40 bin çeşit insan var şurda.
yaşının küçüklüğüne - toyluğuna veriyorum ukalalığı.
hepimiz bi zamanlar küçük ve ukalaydık :)
  • delfina  (03.10.11 20:29:29 ~ 20:29:54) 
cevapların tamamı tiklenmediyse cevabımı tiklemeyen hakkında bir şey düşünmüyorum ama cevaplar tiklenmiş ve benim cevabım tiklenmemişse nesini beğenmedin diye mesaj atmaktan çekinmiyorum. sonuçta adama yardım etmeye çalışmışız, belli ki tik nedir ne değildir onun da farkında.. özellikle cevabımda geyik yapmadıysam veya doğru olduğundan emin olduğum bir cevapsa mesaj atıyorum, tiklenmemişse bozuluyorum.


  • in vino veritas  (03.10.11 20:33:08) 
tik kasanlar var sanırım.

amme hizmeti yapılıyor şurada, önemli değil kim ne kadar tik almış.
  • fakyoras  (03.10.11 20:33:40) 
@fakyoras, üstüme alınmamakla birlikte, olay aslında skor peşindelik değil. en azından kendi adıma konuşayım; biri yolda saati sorsa ben de cevap versem sonra suratıma bile bakmadan yoluna devam edip gitse ben bozulurum şahsen. ayrıca tikler şu haliyle çok işlevsel olmasa bile cevabın işe yararlığı açısından hiç değilse fikir verebilir ve daha sonra aynı soruya cevap arayan kişilere yol gösterici olabilir. yoksa zaten dediğin gibi yardımlaşma düşüncesi olmasa kimse burda saatlerini geçirip yardım etmeye çabalamaz. biraz nezaket icabı tik atılması taraftarıyım ve (özellikle cevap işine yaradığı halde) tik atmayanları yadırgıyorum.


  • in vino veritas  (03.10.11 20:40:35 ~ 20:41:25) 
cevaba teşekkür manasında tik.
beğenmediğin değilde soruna cevap olmayana tik atmamak doğru olur.
mevzu makaraya açıksa tamam ama mevzu soru soran açısından ciddi ise dalga olmamalı bence.
saygılar
  • seyduna6687  (03.10.11 20:59:48) 
sorulara ukalaca cevap verenleri ispiyonluyorum. tik'in de bir amacı var, eğer soruma doğru cevap değilse ya da geliştiren bir şey değilse tik atmam.

tik bence önemli. çünkü bir sorun var ve aramayla daha önce sorulduğunu görüyorsanız cevapların işe yarayanını anında bulabilmenizi sağlıyor. 20 tane cevabı teker teker okumadan denemeden işe yarayan ya da doğru olanı çat diye bulduruyor.

ayrıca cevaplara tik atmayanlara uyuz oluyorum. ama iki saat duyuruya bakmadıysam ve sorduguma cevap gelmışse "niye tik atmıyosun!!!" mesajlarını atanlara da uyuz oluyorum. bi bekleyin kardeşim!
  • dasher  (03.10.11 21:17:43) 
@in vino veritas'a tamamıyla katılıyorum.

olay yardıma ihtiyacı olan hiç tanımadığınız birisine yardım etmek. bazen bunun için insanlar ciddi vakit ayırıyorlar ve sizin bir mouse click hesabı yaptığınız yerde binlerce tuşa basıyorlar. fikirlerinin kaale alınıp alınmadığını bilmek hakları olmalı. cevap gerçekten faydalı ise neden bir tik bu kadar problem anlamadım.
  • screamshot  (04.10.11 10:10:28 ~ 10:11:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.