[]

Couchsurfing öğreniyorum

Şimdik lisans için Viyana'ya gidiyorum.Yurt ayarlama telaşındayım,yurdu ayarladıktan sonra ilk günler couchsurfing ile takılmak istiyorum.1-2 gün misafir olabilir türk rakımızı sunabilirim muhterem viyanalılara.

Üye oldum fakat kredi kartı bilgileri istedi doğrulama için ve 11,98 dolar talep etti.Ben bunu ödersem sanırım kart gelicek evime sonra vs vs.Para iade oluyor mu sonrasında?20liraya mı muhtaçsın demeyin,kimisi 6saat çalışıyor 20lira için :))

Doğrulama işlemini yapmazsam ne gibi olumsuzluklar yaşarım?
Ayrıca referansı -sıfır- olan elemana kim,gel gülüm seni evime alayım, derki?
Ve olaylar nasıl işliyor sitede kısaca anlatıverin :) buradaki gibi ilan mı açıyoruz?Yoksa millete mesaj mı yolluyoruz?
vielen Dank

 
Doğrulama yapmadan da işi halledersin. Para iade tabii ki yok. Ben Rusyaya gitmiş ve 3 ayrı hostta kalmıştım. 0 referans gittim, 5 referans döndüm :)
Ama referans konusunda iyi düşünmüşsün. Tek yapman gereken bol refli kişi 5 talep yollayıp 2sini ayarlarken sen 20 talep yollarsın olur biter.
Nasıl işliyor? Son dakika ilanları için bölümler olur şehirlerin alt grubu olarak. ayrıca dediğim gibi kişilere direkt de talep yollayabilirsin.

PS: Yabancılar sadece "gel gülüm seni evime alayım" demiyorlar. Anahtarın yedeğini bile verip işe güce gidiyorlar. Güvensizlik bize özgü.
  • jesterdvine  (03.10.11 15:03:57) 
ben de işin içinde biri olarak bişiler yazayım naçizane.

bilmiyorum belki ilk açıldığında daha bir insanlığa yardım, dünya hümanizmi falan şeklinde işliyordur fakat şu sıra adam gibi referansın dahi olsa tipin onların zihinlerindeki kaba türk figürünü andırıyorsa ya da nebileyim erkeksen falan bi yer bulman hatta oturup sohbet edecek arkadaş bulman bile zorlaşıyor.

couchsurfing viyana ayağında ise her hafta perşembe günleri weekly meeting ler oluyor. the flying pig isimli mekanda. kirchenbergteydi sanırım MQ ın arka paralenindeki sokak. birçoğuna katıldım ben bunların mesela. aman yarabbi ne tipler ne adamlar var. aklın hayalin durur. dallama fransızlar mı dersin, kompleksli macarlar mı dersin, hele amerikalılar.. rezilliğin bini bir para. türkleri hala ''siz bizi kestiniz siz barbarsınız'' tripleriyle yargılayanlar var lan çok acayip. hiç tartışmayıp ''he yavrum, we are all terrorists.'' deyip geçmiştim bu adamlara ama insan bi agresyon yapıyo.

he sürüsüyle iyi insan da tanıdım. rusu olsun caponu olsun. hatta biriyle beraber gezdik avrupanın bi kısmını falan. ama önyargılara ve dangalak muhabbetlerin içine çekilmeye hazırlıklı ol. dil altı hapını unutma hafız.
  • tahret muslugu  (03.10.11 16:22:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.