[]

Bir garip olay

gundem.milliyet.com.tr

Olayın başka bir noktasına dikkat çekmek istiyorum.

Şimdi bu adam aöf kimliğini gösteriyor da neden öğrenci kabul edilmiyor? Erzincan belediyesi aöfyi öğrenciden saymıyor mu? Yoksa kimliğin üzerinde bandrol falan mı yok?

 
sanırım aöf leri kabul etmiyomuş çünkü ilk başında sanırım "bak orda yazıyo bunlar geçmiyo diye bi ilanı gösteriyodu" şoför.


  • rentts  (02.10.11 21:14:03) 
Aöf birçok belediyede okuldan sayılmıyor.


  • ataturkiye  (02.10.11 21:19:40) 
Samsunda üniveriste öğrencileri belli dolmuşlarda öğrenci kabul edilmiyor.


  • utkucbkc  (02.10.11 22:07:23) 
videoyu izlemedim ama ankara için konuşuyorum: öğrenci olmanız yetmiyor 20tl'ye paso almanız gerekiyor.


  • guro1907  (02.10.11 22:19:15) 
eskişehir için konuşuyorum; elinizde öğrenci olduğunuza dair kimlik bulunması belediyenin sizi "öğrenci bileti" ile taşıması için yeterli değildir. Bunun doğru ya da yanlış bir uygulama olup olmadığı ayrı bir tartışma konusudur.
Öğrenci bileti uygulamasından yararlanabilmek için öğrenci belgeniz ve ilgili evraklarınızla bulunduğunuz ildeki belediyeye başvurur (6,10 ya da 15 TL tam ücretini bilemiyorum) gerekli harç miktarını yatırır ve pasonuzu ya da yerine geçecek olan bandrolünüzü alırsınız. Bu işlemi her yeni sene yapmak zorundasınız. Eski paso, yeni yıl için geçerli değildir. Üstelik kendi ilinizde kullanmakta olduğunuz paso başka bir ilde geçerli değildir. E Samsun belediyesi bana paso verdi, ben bununla Ankara'da da öğrenci biletirim alırım diye düşünürseniz yanılırsınız. Çünkü bu uygulama belediyenin bir hizmetidir, bunun için sizden katkı payı alırlar. Bu payı ödemediğiniz illerde bu uygulamayı talep edemezsiniz.

Kısacası öğrenci olmak, engelli olmak, yaşlı olmak, polis olmak otobüs ve minibüslerde indirimden faydalanmak için tek başına yeterli değildir. Bunun için ilgili işlemleri yaptırıp, kartınızı aldıktan sonra hak iddia edebilirsiniz.
  • balik kraker  (03.10.11 10:14:18) 
@balik kraker , Samsun da bahsettiğim olay seninki değil, üniversite güzergahında tramvay var, onun dışında şehir içindeki dolmuşlarda şu yazar " üniversite öğrencilerinin tam ücret vermesi zorunludur " istersen ondokuz mayıs ( samsun) üniversitesinde oku istersen ankarada, istediğin kadar pason olsun indirimden yararlanamazsın


  • utkucbkc  (03.10.11 18:28:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.