[]

University of Groningen İçin Sorular (Erasmus)

İktisatçı bir arkadaşımın bir(çok) sorusu var:

"Merhabalar,

Ben University of Groningen [Hollanda] için bilgi almak istiyordum. Aklıma gelen sorular bunlar :

- Hibe ne kadar?
- Yurt olanakları nasıl? Fiyat, kalite?
- Kalacak yer ne kadar? Bulmak kolay mı?
- Çalışma imkanı var mı? Varsa nerede? Sadece okulda mı? Ne kadar gelir elde edilebilir?
- Bir sürü şeye bağlı ama şöyle sorayım: Önceden alınmış bir Uçak yolculuğu dışında bir ulaşım daha ucuza gelir mi? Tahmini ne civardadır?
- Hayat pahalı mı?
- Vize ve passaport işlemleri zor mu? Ne kadara patlar.

Bazıları başka şekillerde öğrenilecek sorular. Tembelliğimi mazur görün. Aklınıza gelecek, benim unuttuğum bir şey varsa ve eklerseniz memnun olurum."

 
- Hibeyi bildiğim kadarıyla kendi okuduğu okul, o ülke için ayarlıyor; ama çoğu üniversite gönderecekleri öğrenci sayısını maksimize etmek için verebileceği minimum miktarı veriyor sanıyorum; ki o da İstanbul Üniversitesi'nin el kitapçığında 468 euro olarak görünüyor.

Diğerlerini bilemeyeceğim ^^
  • uyku inadim inat  (02.10.11 20:18:00) 
hangi ülke olduğunu yazmamışsın, googlelamaya üşendim ama hibe gideceğin ülkeye göre değişiyor, hepsi de erasmus el kitabında yazar. bazı üniversiteler yurt ayarlarken bazılarından kalacak yeri kendin ayarlaman gerekiyor. gideceğin üniversitenin internet sitesinde veya ordaki erasmus koordinatörünle görüşerek bilgi bulabilirsin bu konuda sanırım.

gideceğin ülkeyi bilmemekle beraber eğitim vizesi alarak gideceğin için çalışman mümkün değil maalesef. belki kaçak işçi olarak çalışabilirsin (mcdonaldslarda filan ama tasvip etmiyorum). çalışma iznin olmadığı için de okulda çalışabileceğini de sanmıyorum. ancak belki çocuk bakıcılığı filan yaparsın ama o ülkede yabancı olduğundan çocuğunu güvenip sana bırakabilecek birilerini bulabilir misin bilmem..

diğer sorularına ülkeyi bilmediğim için cevap veremiyorum ama vize için para ödemiyorsun öğrenci vizesi olduğundan, ama bazı konsolosluklar 30-40 lira arasında cüzi bir rakam talep edebiliyor ülkeye göre değişir. cevaplarım bu kadar.
  • in vino veritas  (02.10.11 20:41:23 ~ 20:41:46) 
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.

@nzlgzn
Çok iyi olur valla.

@in vino veritas
Hollanda abi.

@uyku inadım inat,
Minimumdur kesin:). Bizimkinin okulu da Ege.
  • thorn pyros  (02.10.11 21:09:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.