[]

Yerli Malı Araba

ne düşünüyorsun? konsorsiyum yada tamamıyle yabancı bir firma da üstlenebilirmiş bu işi. İtalyanlar Almanlar gelsin ülkede araba yapsın o zaman alırım 1 tane. Yerli malı mı olacak o zaman bu iş?




 
yerli otomobil tamamen bir endüstri göstergesidir aslinda,o know how a sahip olmak demektir.

kisisel gorusum minimum 10-15 senedir sorunsuz araclar üretebilmenin süresi.

türkiyede onun olmasi icin ciddi bir zaman lazim,dediginiz bir nebze dogru ama olay zaten know how satin almak.mesela volvonun satin alinmasi ordaki teknolojinin satin alinip cinde kullanilmasi demek.

yerli derken zaten alman otomobilleri yerli degil sizin bakis acinizla.araclarin %70 i yurtdisindan geliyor.

ek olarak da en komplex yapisi ve temel mühendisligi araclarin motor ve elektronik kisimlarin yapilmasidir.yoksa karoser ya da diger aksamlari yapmak kolay,zaten bunlar türkiyede hali hazirda yapiliyor.
  • serabetan  (02.10.11 13:28:24 ~ 13:29:54) 
sonuç? yani yerli malından kasıt başka markaların teknolojilerini kiralamak veya satın almak mı diyorsun? e bu zaten var firmalar arasında ne kaldı geriye..tamam karoser türkiyede üretilsin, motoru elektronık aksamı Maserati yollasın¿ Türk Malı mı?


  • dokuzeylul  (02.10.11 13:42:32) 
Fiyatının 20-25 bin TL civarında olacağı söylendi bakan Ergün tarafından. Piyasada o fiyat aralığında yılların tecrübe ve birikimiyle üretilen ve markası oturmuş arabalar dururken bu araç neden tercih edilsin ki? Fiyatının en fazla 20 bin TL olması gerekiyor bence. İlk etapta polis, zabıta vb kamu araçları yeterli olabilir ama tüm Türkiye'ye hitap etmesi için fiyatının ciddi çekilde desteklenmesi gerekiyor bence.

Onun dışında % 100 yerli aracın bir anda üretilmesi zor. Alphan Manas ve Murat Günak afedersiniz bir taraflarını yırttı, Fransa'da satışa çıkarılan bir elektrikli motor&araba firmasını sastın almak için. Üç kuruşluk destek bulamadılar. Tabii Fransızlar da uyanık. Eti senin, kemiği de senin diye vermiyorlar. Üretimi, AR-GE'yi Fransa dışına çıkartamazsın, işçi çıkartamazsın, işçilerin hakkını gasp edemezsin diye şartlar koyuyorlar. Aynı şartlarla Çinliler Volvo'yu alabildi.

Siyasi irade ciddi anlamda bu işin arkasında durursa olur. Belki 10 yılı da bulmadan % 100 yerli araç üretmek zor değil.

Arap Baharı bilmem ne tüm bu geyikler de dışarıda pazar bulma işini kolaylaştıracaktır.
  • ahmetdursun  (02.10.11 13:49:39) 
hintli tata firmasini inceleyebilirsiniz bu konuyla ilgili. giris-gelisme kisimlarina bakin bi.


  • entrapmen  (02.10.11 13:51:10 ~ 13:52:57) 
bu işin uzmanı değilim ama kurumsal düşünmek lazım, bence. arabanın üstünde türk markası olduktan sonra sahibi kimin olduğu önemli değil. bazı bilindik araba markaları da el değiştirir duruma göre. mesela seat, opel veya skoda, bunların şu anki sahipleri ispanyol, alman ve rus değil. opelden emin değilim, onu da satışa çıkarmışlardı bir ara.

bence ne şekilde olursa olsun, bir yerli araba üretilsin. bir yerlere geldikçe kendi teknolojimizi üretiriz. her şey sırayla olur. bir şekilde gerisi gelir zaten. (lanet olsun bora)

artık hiç bir şirket %100 bir millete ait değil. bunlara takılıp kalmamak lazım diye düşünüyorum.
  • hollowlife  (02.10.11 14:06:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.