[]

sokak kedişi beslemeşi

merhaba şekerler,

şimdi bu ay Allah'a (c.c.) çok şükür elime para geçti. götü kurtlu bir adam olduğumdan tasarruf etmek para biriktirmek falan pek bana göre değil. ezecek sevgili de yok. bizim bi de kedi var, sevdirmez etmez piçin teki. anca yer içer yatar. şimdi bu ikisini nereye bağlayacağım oraya geldik işte:

binanın yan tarafında çayırlık boş saçma sapan bi arsa var, bir sürü de sokak kedişi. bizim piçe bakınca "bu da tekir bunlar da tekir ama bu kedişler aç mına koyiym hakkaniyetini sikeyim" dedim ve kanıma dokundu. kenara bi kap ayarladım ve her gün whiskas alıp tazeliyorum mama kutularını eve girmeden. su falan da koyuyorum. fark edebildiğim kadarıyla 7-8 kediş beslenmekte falan.

bugün bi tip "iyi bi şey yapmıyosun" dedi. "ne diyosun?" dedim, "mamaya alıştırıyosun sonra aç kalacaklar iyi bi şey yapmıyosun" dedi. "çöplerden senin bokunu çıkarmasını mı kemiklerinin sayılmasını mı seyredeyim o mu iyi iş?" dedim, "sırf su koy mama verme" dedi. ondan sonra film biraz koptu zaten maalesef. neyse gördüğünüz gibi aslında agresif değilim üstelik hayvanları seviyorum.

neyse amcıkla gırtlak gırtlağa geldik ama benim kafamda soru işareti de olmadı değil. kendisi ultra lavuk ama böyle bi durum gerçekten söz konusu mudur, eğer söz konusuysa bunun oluru nedir?

sevgi dolu günler dilerim teşekkürler.

 
evet, mümkün olabilir. hatta böyle de bir hikaye vardı kuşlarla ilgili. çocuk elindeki şekerli bisküvileri kuşları beslemek için atıyodu, sonra kuşlar şekerli bisküviye alışıp başka birşey yiyemeyince aç kalıp, Allah (c.c.) canlarını alıyordu.


  • babatema  (12.06.08 21:06:49) 
öncesinde açlıktan ölmüyorlarsa yanı etrafta bi şekilde çöpten besleniyorsa, arkadaşına katılıyorum. sokakta kedi besleyenler düzenli aralıklarla mama, su koyarlar. eğer sen mesela 3 ay besleyebilceksen, ve de etrafta başka besleyen birileri yoksa kışa doğru mamasız kalacaklar. özellikle yavrular, yemek bulma yetileri gelişmeden yiyecek bulmakta iyice zorlanacaklar. şahsen sürekli ilgilenemeyeceksem mama bırakmıyorum ama zaten bizim mahallede her yerde mama vardır. hasta, yaralı ya da çok çelimsiz olduklarında besleme ya da baytar bakımı gibi kısmıyla ilgileniyorum.
aklıma bi de şey geldi, komşularla muhabbetiniz varsa her daireden mama bittikçe para toplayıp önce kısırlaştırıp tabii düzenli olarak besleyebilirsiniz. üremezler de.

  • pyro clustic flow  (12.06.08 21:09:36) 
öyle mikemmel bi ortam yok burada maalesef, hala taşla kedi kovalayan çocukların kulağını çekmeye mesai harcıyorum. peki iyi madem öyle aç kalsın ibneler. en güzeli bu demek. hayat tuhaf.


  • radioheadbanger  (12.06.08 21:11:34) 
şayet evde yemek pişiyorsa onlar nispeten düzenli atık. yemek artıklarını verebilirsin. arada sütün içine su katıp besleyebilirsin. bu şekilde olursa mamadan daha kolay süreklilik kazanabilir besleme olayı.


  • pyro clustic flow  (12.06.08 21:18:11) 
kediler normal şartlarda avlanarak beslenirler. sürekli bir yiyecek arayışı içindediler. birileri tarafından beslenmeye alışınca tembellik edip avlanmıyorlar bu da yeteneklerini köreltiyor. Tamam ben burdayım bunların yedi sülalesini doyururum dersen devam et ama hiç değilse whiskas yerine evden artan yemekleri vermen daha iyi olur bence.

Diyorum da kendime bile geçmiyo lafım.
  • thefin  (12.06.08 22:02:26) 
şu dakkadan sonra sikimde diiller doğrusu. mına koyim insanın içinden geldiği gibi iyi bi şey bile yapamadığı dünyanın. kaburgalarının sayılması daha iyi bişiyse zaten bana whiskas bile değil direkt bok yemek düşüyo.


  • radioheadbanger  (12.06.08 22:19:46) 
arka bahcemde benim de yaptigim biseydi. 8-10 ay yaptim bunu sonra dusundum aslinda kotuluk ediyorum kedilere diye sonra bi kac ay biraktim sonra yine yaptim yine biraktim... su anda oturdugum yerde bahce yok. ama sakin kafayla bakinca sanirim sorun su: "populasyon dengesi". yani ortamda sinirli yemek varken ortamda x tane kedi var diyelim ve kendilerini idare ediyorlar bir sekilde. yemek+su vermeye baslayinca kedi sayilari artacak: x+t olacak diyelim. eger yemek miktarini arttirmazsan sonra bu yemek icin rekabet baslayacak ve sonunda populasyon x+k (t>k) gibi bir degerde sabitlenecek. sonra yemek vermeyi birakirsan deger x-m olabilir fakat eski sartlara gore yeniden x'de sabitlenir.

ekolojik yorumu bu heralde. biyoloji bilen varsa duzeltsin beni.

not: allah belami versin su sirin hayvanlara x y falan dedim.
  • kabizcik  (12.06.08 22:34:53 ~ 22:35:49) 
valla marketlerde goody diye bir marka var. ucuz fiyatlı dandikte olsa mama mamadır mantıklı bişiy. bundan bolca alıp arada aklına estikçe dağıt derim ben. hem maddi olarak zorlamaz öyle royal canin, proplan gibi.


  • darknum  (12.06.08 22:41:04) 
Abi bırak ekoloji, zooloji, botanik bilmemne bence, sen kendini iyi hissediyor musun, iyilik yapmış hissediyor musun ona bak. Adamcağızların karınları doyuyor işte, daha ne. Ayrıca Whiskasa o kadar para dökme, böyle açık mama diye bir olay var kilosu 3-5 milyon, git onlardan al bir 10 kilo, seneye kadar yeter. Kışın da verirsin hem, o ibnenin dediği de olmaz.


  • sui  (12.06.08 22:41:10) 
ne farkeder. siz içinizden geleni yapmışsınız. iki gün üç gün adam gibi yemek yemiş kedişler, çok mu? vardır öyle her mahallede üzerine vazife olmayan her işe yorum yapan densizler. aldırmayınız. yalnız whiskas pahallı. o kadar kediyi beslemek de kolay değil. bir süre sonra elinize geçen o paradan da olmamanız için daha ucuz, kiloluk mamalardan almanızı tavsiye ederim.


  • katina scissorhands  (13.06.08 00:17:27) 
o kedilerin bi kısmısı parazitlerden bi kısmısı da gençlik hastalığından ölecekler zaten yakın zamanda. dolayısıyla azcık keyf yapmalarında bi sakınca yok bence hiç...
hem ayrıca, bizim ewde beslediğimiz sevgili kediciklerimiz ota boka burun kıvırsa da her ne kadar, aç kaldıkları anda çöpten yemek devşirme ve de avlanıp keyfine bakma alışkanlıkları geri gelir onların, merak etme...
mahallenin kedileri adına, ziyafet için teşekkürler...
  • uyuzcan  (13.06.08 00:51:54) 
forum tadına kaçcak ama yazmak istedim. şimdi kaygı duyanların açısından yaklaşırsam şunları yinelemeye ihtiyaç duydum. 3, 5 gün beslemeyle bi şey olmaz, evet kediler sefa sürer. bizim anlatmaya çalıştığımız özellikle yavruların uzun süre bu şekilde beslenip, sonra ööle cascavalak hele de kışın karın altında kalmaları. evdeki kedisi kaçmış ve bir kaç ay sonra bulunmuş kedisi olanlar ne demek istediğimi bilir. bir de bu işin kesin, net doğrusu yok. önemli olan en ihtiyaç duydukları anda elinden geleni, yapmak istediğin ya da yapabileceğin kadarını yapmak evet.
a) kediler çatlayıncaya kadar en kaliteli mamadan ziyafet çekmek
b) ucuz mamayla tıka basa doyuncaya kadar beslemek
c) parayı kediler fonu için ayırıp, arada mamayla beslemek
d) ucuz mamayı şimdi vermeyip yemek bulmalarının çok zor olduğu günlere saklamak
e) arada süt alıp, içine ekmek doğrayarak çok daha uzun süre yemek bulmalarını sağlamak
vs vs gibi zibilyon tane şey yapmak mümkün. en doğrusu senin istediğindir ve herkes kendininkini yaşar. hepimizin haklılık payı ve doğruluğu var, o nedenle de kimsenin atıp tuttuğunu düşünmüyorum. reklam faslına girmesin diye fazla yazmıcam ama şahsen acil, önemli durumlar dışında kafalarını sevip yürüyorum, orda ona yemek vermek nazarımda bir söz vermek gibi. bir dahaki rastlamamdaki tüm hayvanlara yemek vermekle yükümlü kılar bu beni. haa bu benim manyakça yaklaşımım. tabii herkes bi parça her gördüğü sokak hayvanına yemek verse hiç birisi aç kalmaz aslında.. neyse herkes kendindekini yaşıyor, yaşayabildiği kadarını da yaşatıyor. neyse gittim bu başlıktan.
  • pyro clustic flow  (13.06.08 01:19:20 ~ 01:21:19) 
pyro'nun bu konularda birçoğumuzdan bilgili ve ilgili olduğunu bildiğimden direkt kesildim konudan zira epey hardcore girdi yukarıda okunabileceği üzere. her ne kadar lavuk için "arkadaşın" dediyse de ben konunun özünü kavradığını düşündüm. kendimi kötü bir şey yapıyormuş gibi hissettim. ikinci cevabında ise biraz tersine bir rüzgar estirmiş doğrusu. bu yüzden kafamın karışıklığında bir değişiklik olmadı.


  • radioheadbanger  (13.06.08 02:41:54) 
en önemlisi temiz su. bi çok kedi temiz su bulamadıgı için cok zorluk cekiyor sokakta o yuzden mama verme her gun bi kac kap temiz su koy. evin muslugundan da olur illa şişe su olcak diye bişey yok. düşününce yemek vermek değil su vermek daha onemli. bakkala gidip alamayacaklarına gore hayvanların su bulma sansı cok az. ozellikle de yaz mevsiminde.


  • likeinme  (13.06.08 20:51:12) 
yenecek kadar temiz yiyecek bulan hayvan içilecek kadar temiz suyu da bulur. kesildim olaydan zaten, vermedim bugün mama. artık bu soruyu cevaplamanıza gerek yok.


  • radioheadbanger  (13.06.08 21:20:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.