[]

Üniversite sigorta yapıyor mu?

Bu sene üniversiteye başladım, öğrenci statüsünde olduğum için sigorta sahibi olabiliyor muyum sağlık için falan? Nedir ne değildir? hiç anlamadığım konular.




 
hayır yapmıyo. ama okulun icinde saglık hizmeti veren yere gidebilmen lazım beleş.


  • rurouni  (01.10.11 15:32:15) 
Hacettepe yapıyo mesela. Sağlık kuruluşuna bi sorun isterseniz.


  • aileena  (01.10.11 15:34:18) 
bir kart çıkarıyorlar, onunla muayene oluyorsun, ama sadece üniversitenin hastanesinde mi geçerli emin değilim...

eğer anne-baba sigortalı ise sen de öğrenci olduğun için otomatik olarak sigortalı olursun
  • nucleon  (01.10.11 15:35:24) 
(bkz: mediko)


  • delfina  (01.10.11 15:41:17) 
1- okulun medikosundan çok cüzi bir miktar karşılığında yararlanabilirsin. senden istedikleri öğrenci kimliğini göstermen, sağlık karnenle( bu kalktı ama hala istiyorlardı, olmadı tc kimlik numaran ile olur herhalde) kayıt yaptırmandı. onun haricinde her muayene 1 lira tutuyordu. bu dediklerim istanbul ünide.
2- babanın ya da annen sigortalı ise onların hakkından yararlanabiliyorsun öğrenciliğin bitene kadar. bunun için de en yakın sgk'ya ( ya da senin ikametinin bağlı olduğu bir sgk genel müdürlüğüne gidip) öğrenci kimliği veya öğrenci belgesiyle gidip kayıt yaptırman gerek. bunu 6 ayda bir tekrarlıyorsun.

  • baldur  (01.10.11 15:43:23) 
her üniversitede oluyor mu bilmiyorum ama ben babamın sigortasından yararlanma yaşım dolunca boğaziçi üni.nin medikosuna başvurmuştum ve sonra öğrenci işlerinden sağlık karnesi çıkarmışlardı bana. son senemde onu kullandım. eğer okulda gitmek istediğim branşın doktoru yoksa medikodan sevk kağıdı alıp öyle gidiyordum devlet hastanesine. üniversite hastanesi olması şart değildi. muayeneler ve tahliller ücretsizdi. ilaçlardan %10 alınıyordu eczanede.

üniversitenin medikosuna sormalısın.

edit: ben yardımcı olamadım mı ki? benim niçün tikim yok :p
  • daysleeper  (01.10.11 18:07:52 ~ 03.10.11 00:04:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.