[]

Beni Motor Sevdasından Vazgeçirecek Birşey?

Selamlar,

İçimde deli gibi bir motosiklet alma dürtüsü var marka model belli yamaha ybr 125, B var ama A2 ehliyetim yok , bu pazartesi en yakın sınava katılabilmek için son kayıt günü.

Fakat motorla ilgili gerek duyuruda gerekse de internette binme ölürsün gibisinden bi sürü laf işittiğim için kursa gitmekten vaz geçmiş durumdayım şu an ama içimde hala böyle bir motor sevdası var. mtor alırsam bi tonda ailemden işiticem

Motorum olsa gezerim, kısa mesafelere rahat giderim belki arada sırada işe motorla giderim gibi hayallerim var. evim saçma sapan yerde hergün bi sürü trafik çekiyorum, arkadaşlar taksime gel deseler öyle hemen gidemiyorum. motorum olsa giderdim ama , bi de süper zevkli bi iki kere bindiğim için artçı olarak.

ama işte kaza ve sakatlanma gerçeği var motoruc ne kadar dikkatli kullansa da ...
ufak tefek kaza koymaz da kolum bacağım kırılırsa 2 ay yatakta yatabilecek biri değilim psikoljim mahvolur.

bana öyle birşey diyinki boşver iyi ki vazgeçmişim diyeyim kurtulayım bu saplantıdan :s

ne yapsam da unutsam , güzel bi bisiklet mi alsam ya da dişimi sıkıp 3 sene sonra ikinci el bi araba mı almayı beklesem.

varsa şu kardeşinize bişiler söyleyin de avunsun yahu

 
valla o virüs sana bi şekilde bulaştıysa, ne dersek diyelim vazgeçmezsin.
en fazla, isteğini bastırırsın bi süre, sonra gene pörtler. ama geçmez.

bi ihtimal böyle hevesle alıp, basit bi kaza, basit bi yara(kırık-çatlak)dan sonra soğuyup vazgeçenler oluyo.
bazı manyak var, en ağır kazadan sonra bile vazgeçmiyo.

içine mikrobu düştüyse al. ama gidip cahil cühela iş yapma.
motordan önce ekipmanını al (bütçesini ayır)
kask*mont*pantolon*çizme*eldiven
ehliyet alıcaksın.

bunlar rahat 1500 tl zaten.

fakat türkiyede ehliyet için aldığın eğitim bi ske yaramaz. eğitim bile vermiyolar zaten kursta.
www.sahafium.com
şu kitabı önce muhakkak oku.

ondan sonra da git omm'den, bmw rider akademiden, honda eğitim merkezinden filan eğitim al...


kalan parayla da gidip uygun bi motor alırsın artık kendine.
(tüm bunların en iyimser tabloyla en az 5000 tl'lik bir başlangıç maliyeti var toplamda)
  • delfina  (01.10.11 14:32:46 ~ 14:34:56) 
Ben a2 işini de hallettim ama annem hakkımı helal etmem dediği için alamadım, onayı hallettik ama şimdi de param yok yalnız durumu düzelttiğimde ilk iş cbr ya da ybr ile 1 sene takılıp supersport ya da naked 600'lük bir makinaya geçeceğim.

"Demirden korkan trene binmez" demiş eskiler.

Çok fazla risk var, sen hata yapmasan bile milyon tane etken var. Daha bir kaç ay önce başıma geldi. Hyosung gt250 ile giderken yolda parmak kalınlığında bir kablo vardı, motorun altımızdan kayışını hissettiğimde hala içim uyuşur. Düşmedik ama viraj almak için hafif yatmışken yaşanan o kayma "acemi" adamın aklını alıyor.

Ayrıca düşmeyene motorcu demiyorlar, en iyi ihtimal bir kaç çizik ve kırığı göze alman lazım.
  • kimlanbu  (01.10.11 14:38:50) 
fazla hız yapacağımı düşünmediğim için düşmekten korkmuyorum da ne bilim kamyon ya da minibüs gibi bi araçın beni görmeyip altına alması gibi ihtimali düşündürüyor

virüs gibi yahu nası kurtulacam ben
  • technicalte  (01.10.11 14:41:54) 
valla seni vazgeçirir mi bilmiyorum ama; bildiğim çok iyi şey şu ki, sen her şeyi tam olması gerektiği gibi yapsan da, full korumalı binsen de, ileri sürüş uzmanı-çok tecrubeli bir adam olsan da, asla ve kat'a hız yapmasan da,
bu boktan dolayı gelip biri seni ansızın öldürebilir.

(bkz: ömer uzma)

çok yakın bir arkadaşımdı... diğer rahmetli çok yakın arkadaşlarım gibi...
iyi düşün, full tedbirli ol,

ama bunun her zaman yetmeyebileceğini de asla unutma
  • delfina  (01.10.11 14:47:09 ~ 14:48:06) 
istanbul'daysan ya da büyük bir şehirde:

ulaşım amaçlı kullanma pek. okula, işe gitmek için değil de keyif için, daha çok gezme amaçlı olsun. trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafiğe girmemeye özen göster. kışın soğukta yağışta motora binme.

virajlarda özellikle ölü noktalarda, her an duracakmışsın gibi ayarla hızını.

gece yolculuğu yapmamaya çalış.

ileri düzeyde eğitim al ve tam koruma olmadan demir ata binme. kask, mont, eldiven ve dizlik en temeli. bakkala gitceksen bile tam korunma çık motorun üstüne.

uzun yola yalnız gitme, tekerlek bakımı, değişimini ihmal etme.

hız limitlerine uy.

yukardakiler senin alabileceğin önlemler, gerisi de kader kısmet. her motora binen ölmüyor ya da kaza yapmıyor tabii ama bunun için ciddi derecede dikkat ve özen istiyor motorsiklet hele de trafikte pek umursanmadığı Türkiye'de.

yazdıklarım biraz paranoyakça oldu ama hele acemiysen dikkate al bence.

vazgeçirmek için aklıma şu geldi: şimdi motor alırsan araba alma işin epey ertelenir gibi duruyor. motorda en fazla bir kişiyi daha alabilirsin yanına ve eşya taşıma olayı sınırlıdır. kışın zor olur ve de uzun yolculuklar daha sıkıntılıdır.

misal beyim motoru sattı, arabalı oldu. dışarda yağmur yağınca endişelenmiyoruz, yanımıza istediğimiz kadar eşya alıyoruz. acil durumda birisini bir yere götürmek sorun olmuyor; komşuyu hastaneye götür, köpeği veterine götür vs..

önce araba al, sonra da motor alırsın. hem trafiğe de alışmış olursun vs.. motor keyfi için idareten elektrikli bir bisiklet al en güzeli..
  • pyro clustic flow  (01.10.11 14:57:56) 
Ben de böyleydim. Geçtiğimiz haftalarda oturup Türkiye'de yaşanmış motor kazalarını falan izledim youtubedan. Bi de haberlerde çıktı bi tanesi. Anladım ki, Türkiye'de sen %100 muhteşem hatasız inanılmaz bir sürücü olsan ve %100 hatasız da kullansan, itin biri gelip seni buluyor. O yüzden vazgeçtim tamamen. Hala çok istiyorum ama cidden korkuyorum yani, canımı sokakta bulmadım

Geçen birkaç hafta içinde işte bi haberde izledim, canlı canlı ya. Adam normal düz gidiyor, aynı sokakta 16 yaşında mı ne bi çocuk araba kullanmayı öğreniyormuş sorumsuz bi akrabasıyla, herif resmen biçti adamı, adam düştü motordan bir şey olmadı, korumaları falan tam her şeyi var sapasağlam, sürüklene sürüklene tam ortadan direğe tosladı, beli falan kırılmış öldü gitti gencecik adam. Hiç bir suçu yok lan, bildiğin rezillik yani. Bok yoluna gitmek istemiyorum benim canım tatlı.
  • roket adam  (01.10.11 15:09:07 ~ 15:13:53) 
Motorla Taksim'e rahat ulaşmaktan bahsetmişsin. Taksim'de bünyeyi alkol ile doldurup dönüşte kaza yaparsan sadece kendinin degil, baskalarinin da hayatını karartirsin.

Motor kullanan tum arkadaslarım en az bir tane ölümcül kaza atlattı. 2 tanesi istanbul'da motosiklet kullanmaktan illallah edip motoru bıraktı, oyle yatıyordu en son motorları garajda.
  • deckard  (01.10.11 15:14:48) 
şu dünyadaki en iyi arkadaşını düşün. artçı olarak almışsın, gezmeye çıkmışsınız neşe içinde. sonra kaza yapıyosunuz ve sen kurtuluyorsun sadece. hayatının geri kalan kısmı ne hale döner onu bi düşün. sen bu haldeyken, hakkında "taksirle ölüme sebebiyet"ten dava açılıyor. (arkadaşımın başına bu geldi). sence hayatın bir daha eskisi gibi olur mu?


bir taşıt aracı düşün, otomobilden daha hızlı ama kaportası senin bedenin. bu nası akıl?

yok adrenalinmiş de, yok trafikmiş. hayatının üçte iki oranında kısalma ihtimali çok yükseliyor ama sen bana trafikte zaman kaybetmekten bahsediyosun. bu nası hesap?

bak abicim sana bi öneri: Google'a "motosiklet" yaz, onun yanına bi de "kaybetti" yaz ve ara. çıkan milyonlarca sonucu tek tek oku. onların her biri senin gibi ana kuzusuydu.

bonus olarak şu videoları da tek tek seyret:

www.youtube.com
  • compadrito  (01.10.11 17:10:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.