[]

iş nasıl aranır, nasıl bulunur?

yani, internet sitelerinden bakmakla, kapı kapı dolaşmak arasındaki farklar nelerdir,ya da eş dost haber getirsin diye mi bekleyelim.
işveren ya da aracı olsanız hangi yöntemle geleni kabul ederdiniz?



 
eğer yeni başlıyorsan. yani iş tecrüben yoksa tanıdıksız bulman imkansız.


  • markasiz  (01.10.11 01:41:35) 
imkansız demeyim de, çok şanslı olman gerekli.


  • markasiz  (01.10.11 01:41:55) 
kaç yaşındasın? hangi işle uğraşırsın? daha önce tecrüben var mı? hangi gün ve saatlerde müsaitsin? hangi işte çalışmak istersin?

bu sorulara kendi içinde cevap ver. daha sonra gazeteye bakabilirsin. bir de mağazaların vitrinlerinde 'bizimle çalışmak ister misiniz?' yazısını ara. şimdiden kolay gelsin.
  • kya  (01.10.11 01:42:09) 
kapı kapı dolaşarak komi, bulaşıkçı, tezgahtar gibi işler bulabilirsin. internet için adam gibi yazılmış bir özgeçmiş gerekir. eş, dost haber getirmez. el elin eş-şeğini türkü çağırarak arar. sen takip edeceksin. interneti de, gazeteyi de, kapı kapıyı da takip edecek ve eşe dosta sürekli soracaksın. hiç bir vasfın yoksa, vasıf kazanmak için ne yapabileceğini planlayıp o yönde ilerleyeceksin.

bonus: (bkz: yeni başlayanlar için işsizlik/@compadrito)
  • compadrito  (01.10.11 02:01:51) 
bende iş arayan birisi olarak sana şunu söyleyeyim, internetten kariyer.net yenibiris.com vs yi sık takip ediyorum.şimdiye kadar 1 tanesi döndü geriye.

başvuru yaparken de genelde istenilen özelliklere uymaya dikkat ederim.yani iş uygun değilse başvurmam.

aynı zamanda eşe dosta haber saldım, bir kaç patronla görüştüm durumumu anlattım.pazartesi gel görüşelim dediler.

not: internetten 3 aydır takip ediyorum, eşle dosta 10 gündür görüşüyorum.
not2: internetteki iş ilanlarından bişey çıksın istiyorsan -benim gözlemlerime göre- alanında mükemmel insan olacaksın, tecrübeli olacaksın sanki yıllarca o işte çalıştın, işi de biliyorsun gidip hemen işe koyulacaksın gibi bir izlenim veriyor bu acımasız işverenler.

son olarak, bu dünyada artık kimse babasına bile güvenmeyecek seviyeye geldiğinden iş bulmada referans olayını kullanmak daha mantıklı kolay ve faydalı geliyor iki tarafa da.
  • al basmadan donu var  (01.10.11 02:29:35 ~ 02:30:05) 
ögrenciyim ama staj ve is basvurularinda 250 sayisini asip 3. dalyaya hazirlaniyorum.

250 basvurudan 10-15i geri döndü,dönen tüm sirketlerde dünyanin en iyileriydi.

genelde 2-3 görüsme arasinda oldu.case study görüsmesinden,yaraticiliga,ondan telefonuna,ondan yurtdisina tüm masraflari ödeyerek cagiranina kadar.görüsmeler sonrasi 8 teklif aldim.

hic tanidik olmadan di bunlar.ama cok saglam basarilar vardi,iyi tecrübeler ve stajlar,sosyal ve akademik basarilar vardi.

dedigim gibi bende hicbir tanidik yoktu.cok büyük sirketler disinda hicbiri geri dönmedi.kisacasi tanidik olmadan zor.
  • serabetan  (01.10.11 02:58:55) 
sana tavsiyem, öncelikle hangi alana yönelmek istediğine karar ver. hem ilanlara başvur, hem de çalışmak istediğin sektördeki firmalara özgeçmişini gönder. çok parlak bir öğrenci olduğunu düşünmüyorsan, küçük firmalarda şansın daha yüksek olabilir. başvuru yaparken ve görüşmeye gittiğinde kendini iyi ifade et. eşe dosta da haber ver tabiki. ama işin sana gelmesini bekleme.

yeni mezun ve 6 aydır işsizken, 10 iş görüşmesinden "biz sizi ararız" cevabını aldıktan sonra bile aynı hevesle gittim 11. görüşmeye. ertesi gün işe başladım. sabret, umudunu kaybetme.
  • sanxis  (01.10.11 09:05:39) 
Is bulmada is aramaya basladiktan sonra yaptiklarinizdan ziyade is aramaya baslamadan once yaptiklariniz onemli. Yani guzel bir ambalajiniz olmali (iyi bir lise, iyi bir universite, iyi bir bolum, sosyal basarilar, stajlar vs). Is aramaya basladiktan sonra da sosyal cevrenizi (sosyal cevrenizi de is aramaya baslamadan once gelistirmis olmaniz gerekiyor tabi) kullanabilirsiniz.


  • crown  (01.10.11 09:14:34) 
eşe dosta haber verme,
sonra sallama işlere gönderirler
gider beğenmezsin
bu seferde iş bulduk beğenmiyor veya çalışmaya gönlü yok derler.
en ii hem netten hemde gerekirse kapı kapı dolaşmak.
ama torpil denen bir olay var ki,
kafadan koparır durumu.
kolaylıklar dilerim hacı.
bu arada karl marxı rahmetle anıyoruz
  • seyduna6687  (01.10.11 11:05:43) 
iş tecrübesiz ve eş dost olmadan bulmuştum üni sonrası.


  • slevinkelevra  (01.10.11 12:49:03) 
ONCELIKLE NE IS YAPMAK ISTEDIGINE KARAR VER. O ISIN EN BOKTAN DAHI OLSA BIR YERINDEN BASLA. ISI ANCAK CALISIRKEN BULUYORSUN. O SEKTORE EN ALT SEVIYEDEN VE BEDAVAYA DAHI BASLASAN COK KISA SUREDE DAHA IYI BIR IS BULURSUN. SEN YETERKI CALISMAK ISTE, EN COGU 1 AY ESSEKLIK YAPTIRIRLAR. ZATEN SENDE ISTIDAT VARSA ZIPLARSIN YADA BIRI SENI HEMEN KAPAR. AMA OTURUYUM IS BAKIYIM DERSEN COK BEKLERSIN.
NE IS OLURSA OLSUN GIT VE ELINDEN GELENIN EN IYISINI ABARTMADAN YAP. HAKKINI VERIRLER MI? YOK. AMA MUHAKKAK TRANSFER TEKLIFI GELECEKTIR.

  • memleket nere  (01.10.11 15:03:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.