[]

yeni mezun elk/elektronik muhendisi hangi sektörde çalıssın?

işimi severek yapacagım bir dal olsun istiyorum,işin içinde uygulama olsun-iletişim olsun, reel bişeler olsun yani-maaşları da iyi olsun tabi. enerji sektoru var aklımda ama bilgim yuzeysel. ya da otomasyon,ya da baska bir fikir. tavsiyeleri bekliyorum..




 
ses ısık goruntu sıstemlerı ıle ılgılı yerlerde calıssın, sahne kursun, eglence sektoru belkı degısık olur


  • fenerliyim ama feneri delgado  (30.09.11 20:02:49) 
Haberleşme üzerine çalışmayı çok isterdim ben, mobil operatörlerden bilgisayar ağlarına kadar uzanan bir alanda. Özellikle network'te ciddi iş alanı var.

Enerji sektöründe ise anca SCADA otomasyonunda falan bi ihtimal ama hiç bi bilgim yok demişsin tabii.
  • roket adam  (30.09.11 20:20:22 ~ 20:29:43) 
iş buldun da..


  • jamswety  (30.09.11 20:22:36) 
iş seçecek durumdaysanız otomasyon çok zevkli ve iyi para getiren bi sektor.sürekli yenilemeniz gerek kendinizi.(staj yaptıgım yerden biliyorum)

ama kişisel fikrim, ortalama düzeydeki bi mühendis adayı fabrika şartlarında çalışmalı.bakım-onarım işlerini öğrenmeli, bazı saha elemanlarının çalışma mantıgını kavramalı, onlardaki arızayı giderebilecek kadar tanımalı .(motorlar, redüktorler, sensorler vs.)okulda teknik anlamda çoğu şeyi alamıyoruz, teoride kalıyor.fabrika o pratigi sağlamak için birebir.

enerji sektorunden kasıt barajlar vs. ise çok sıkıntılı ve sıkıcı bir iş bence.gün boyunca güç, frekans filan ayarlayıp duruyorlar bilgisayar başında.bir de not tutuyorlar değerleri her saat başında.
enerji sektorunde gördüğüm şey, sürekli arıza için tetikteler.gece gündüz farketmiyor arıza olunca hemen işin başına geçmek durumundalar(teiaş ta çalışan tanıdıklardan biliyorum gecenin bir körü arıyorlardı kadın mühendisi arıza var bakmanız gerek diye)
  • manifeste  (30.09.11 23:02:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.