[]

Metrobüs- Metro

Metrobüs başlığına bakarken aklıma geldi aynı hatta metrobüs değilde metro yapılmış olsaydı metroda da sıkışıklık olmazmıydı özellikle iş giriş-çıkışlarında. Sadece meraktan soruyorum ne farkederdi ki?




 
sıkışıklıktan kastın insan kalabalığı ise tabi ki kalabalık olurdu ama metro tek seferde metrobüsten daha çok yolcu taşıyabiliyor. daha insanca bir taşıma olurdu

araç yolundaki emniyet şeridi iptal olmazdı bir de.
  • this is heavy  (30.09.11 19:14:33) 
Ama metrobüsün gelme sıklığı ile onu dengelemiyor mu zaten?


  • redstreak  (30.09.11 19:20:07) 
Yapılacak metronun, yolun birkaç şeridini yemesine gerek olmazdı öncelikle. Çelik ayaklar üzerinde Otoyolun üzerinden geçecek bir metro hattı kurulması daha mantıklı bence. Ama o durumda da boğaz geçişi bir sıkıntı. Yeni bir metro tüneli ya da köprüsü gerekirdi o zaman.

Şu Marmaray tamamlandığında, metrobüsün mevcut hattına katkı yapmıyor sanırım. O bambaşka bir güzergah.

Şu halde de hemen, bugünden tezi yok E-5 ve TEM'e paralel yer altı ya da yer üstünden çalışacak bir metro hattına başlanabilir. Bu işler için kaynak da çok fazla gerekiyo mu ki? Sonuçta sen ihale açıyorsun, birileri yapıyor. Yap-işlet-devret türü bir yöntemle. İşin etüd vd işlemleri zaman alır biraz.
  • ahmetdursun  (30.09.11 19:48:33) 
E-5'e paralel bir metro hattı anadolu yakasında taa Kartal'dan itibaren yapılıyor zaten. Metrobüs geçici bir çözümdü ve bence gayet başarılı da. Önümüzdeki 20-30 yıl ulaşım projeleri tamamlandığında metrobüse olan gereklilik de ortadan kalkacak.

Her türlü sıkışıklık olurdu, burası İstanbul ve bu hat İstanbul'un en ANA yolcu yükünü taşıyor, sadece mecidiyeköy'e milyon insanın gittiğini okumuştum gün içinde, düşün yani. Biraz bi evham var insanlarda o kadar. Yoksa kötünün iyisi denebilecek, şu şartlarda yapılabilecek en iyi proje bence.
  • roket adam  (30.09.11 20:23:58 ~ 20:25:12) 
aksaray havaalanı metrosunda böyle gözler görülür bir sıkışıklık olmuyor. bu hat üzerinde otogar, havaalanı, bakırköy, ataköy, aksaray gibi duraklar var.


  • silver apple  (30.09.11 20:52:03) 
öncelikle yeraltı metro yatırımı daha pahalı ve uzun sürüyor. metrobüs kısa vadeli ve ucuz bir çözüm. fakat bence de aynı hat üstünde yer üstü metro olabilirdi. sadece ray masrafı artı oluyor ama bi bildikleri vardır herhalde... belki metro rampa çıkamıyordur falan...


  • merhum  (01.10.11 09:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.