[]

php için kitap tavsiyesi

öncelikle iyi akşamlar.. ben şimdi bi bilgisayar öğretmeniyim ve bu sene php dersi verecem lakin benim uzmanlık alanım c# ondan php konusunda çokta iyi değilim. öğrencilere kaynak kitap olarak sunacağım ve benimde dersi bunun üzerinden anlatacağım bi kitap öneriniz var mı? şöyle hiç bilmeyenler için php yi ama mala anlatır gibide anlatmasın programlamamız var ama php miz yok




 
Hoca Bey/Hanım,

Sanırım Teknik/Meslek lisesi öğretmenisiniz. Çocuklara kitap önermenize gerek yok. Zaten olan kitaplar pahalıdır çocuklar da onlardan bişey anlamaz. Hem çocukların parası da cebinde kalır tost falan yerler. Megep modüllerinde gayet iyi bir şekilde konular anlatılmıştır.

C Sharp biliyorsanız php'yi kavramanız 3 günü geçmez.

Lise yıllarımdan içime sıkışıp kalanlar;
Çocuklara salak salak not hesaplamayı, maaş hesaplamayı, faktoriyel hesaplamayı öğretip yıllarını yemeyin. Dört senelik lise hayatımda "veritabanı" kelimesini duymamıştım. Veritabanını öğretin çocuklara eğitin onları.
  • mylord  (29.09.11 23:09:18) 
Alfa yayınevi, "PHP, MySql ve Apache - Herkes İçin"


  • MBrain  (29.09.11 23:11:27) 
@mylord teşekkür ettim cevap için ama çocuklara aldırmıcam zaten kitabı haklısın o konuda verecek o kadar paraları yok zaten. teknik/meslek lisesi öğretmeniyim doğru tahmin ama şöyle bi durum var modüller eski yeni modülleri daha yazmamışlar bundna dolayı kaynak kitap arıyorum çerçeve programıda değiştirmişler eskileri kullansam mı kararsız kaldım.. bu arada veritabanı diye dersimiz var :)

@MBrain teşekkür ettim cevap için bu arada ama bu kitap için bi web sitesinde almayın tavsiye etmem çok kötü gibi bişe yazmışlar. sen ne dersin bu konuda ekşi yazarını referans alırım her zaman
  • pashaa 04  (29.09.11 23:22:46 ~ 23:23:13) 
Alfa Yayınları'nın kitabını almanızı tavsiye etmem. Çok kalın bir kitap ve e-ticarete yönelik bir anlatıma sahip. Gereksiz çok fazla şey barındırıyor. Madem programlama biliyorsunuz, Pusula Yayıncılık'ın kitapları genel olarak iyidir. Çok kapsamlı olmaz kitapları ama okuyucuya istediğini de verir. Bende iki adet PHP kitapları var bu yayınevinin ama onlar galiba kalkmış yayından, bilemedim. Şimdilerde şunu satıyorlarmış:

www.pusula.com

Direkt olarak bu kitabı bilmiyorum. Artık bu tarz kitaplar almak yerine www.library.nu 'yu kullanıyorum. İngilizceniz de varsa bu web sitesindeki e-book'lara bakabilirsiniz. Yok basılı bir kaynak olsun diyorsanız yayınevi olarak ben her zaman Pusula'yı bir adım önde tutuyorum.
  • gzg  (29.09.11 23:47:24) 
Bendeki kitapları buldum, Mehmet Şamlı yazmış. Şu kitabını öneririm, diğerine nazaran yeni ve daha ince:

www.pusula.com

Bu kitap + php.net adresi üzerindeki documentation. Yeterli gelecektir.
  • gzg  (29.09.11 23:50:13) 
@gzg içeriği istediğim gibi görünüyo bu kitabın teşekkür ediyorum yardım için


  • pashaa 04  (29.09.11 23:52:52) 
@gzg ikinci kitap biraz ağır gibi birincisi daha ideal öğrenciler için en azından öyle görünüyor


  • pashaa 04  (29.09.11 23:54:25) 
Başka kitaplara bakmadığım için diğerlerini bilemem tabi ama ben bununla öğrenmiştim. Ve evet biraz fazla kalın ve bi kısım gereksiz bilgi barındırıyor.


  • MBrain  (29.09.11 23:56:29 ~ 23:57:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.