[]

peki kürtler neden ayaklanmiyor

yahu bu memleketin en zengin 100 insanindan en az 30 tanesi vergisini veren kürt.

pkk yi benimsemeyen ve de terör örgütü olarak gören milyonlarca kürt var.

bu liste uzar gider tabi ama,

bu kürt vatandaslar neden pkk ya teröre karsi ayaklanmiyorlar, neden bir olusum icine girip seslerini cikartmiyorlar?

not; cevremdeki kürtlerin yüzde 70 i türk insaniyla barisik.

 
çevremdeki kürtlerin %100 ü barışık değil, sen türksün diyince sinirleniyorlar hayır ben türkiyelim diyorlar.


  • metehan01  (29.09.11 20:53:54) 
bunlara ben "çekimser kürt" diyorum. olayları bu.


  • Kohen  (29.09.11 20:54:13) 
türkiye'den başka yaşayacak yerleri yok. suriye-ırak ve iran'da mı yaşasınlar? o yüzden bağımsız bir kürdistan kurulsa burada pkk sempatizanı olan, devamlı pkk ve kürtçü propoganda yapanların çoğu yaşamak için kürdistana gitmezler. çünkü yaşam kaliteleri epey düşer.


  • baldur  (29.09.11 21:00:30) 
@baldur soruyu anlamamissin sanirimm ama


  • keseci  (29.09.11 21:06:16) 
şiddet çoktan her kesim tarafından kanıksandığı için ayaklanmıyorlar, kendilerini bizzat şiddetin taraflarından biri olarak görüyorlar. yarın tsk operasyon yapsın sokaklarda görürsün ayaklanmayı.

herkesi öyle sağduyulu hümanist vs sanmayın efendim.
  • zawisza  (29.09.11 21:07:36) 
pkk ''kürtlerin haklarını alması için kurulan'' bir örgüt gibi görünse de aslında kendi içinde çıkan her farklı sesi yokeden diktatöryanın alası bir örgüt. okuyup adam olup, halkını kurtarmak için yetişmesi gereken kürt gençlerini savaşın, pisliğin, ihanetin, kalleşliğin içine çekip, haklarını almak için savaşıyorumuş gibi göründüğü kürtleri yokeden bir örgüt.
kürteri temsil ettiği falan yok. devlet kürtleri silahlı direnişten farklı olarak demokratik bir çözüm üretemesinler, hep pkk'ya mahkum kalsınlar, bu sorun hiç çözülmesin, hep karmaşa olsun, kürtler asimile olsun, kendi içinde bir yıkıma sürüklensin diye pkk'yı yarattı. daha doğrusu pkk için zemin hazırdı devlet de bunu bir güzel kullandı. hatta ilk üç yılında bizzat devlet besledi, silah yardımı yaptı pkk'ya. devlet silahlı çatışmadan farklı bir kürt sorunu çözüm(süzlüğü)ü istemediği için kürtlerden doğru düzgün bir çözüm gelse de yükselemedi, kısa zamanda bastırıldı. aydın, sorunu çözmek için donanımlı, aklı başında, okumuş kürtler ve türkler bir bir öldürüldü ve kürtler karanlık bir geçmiş ve geleceğe mahkum edildi. on binlerce faili meçhul var. bu bir gerçek. utanılası, yüz karası bir tarih... bugün ise her ne kadar eskiye oranla daha rahat kürt sorunundan bahsedilse de, resmi olmayarak da olsa tanınsalar da artık kendi kendini hor gören, kendi kendini asimile eden bir kürt halkı söz konusu. içine ettiler bıraktılar. halbuki medeni medeni ayrılmalıydılar bundan 1 asır önce. yazık oldu.

  • kisa bisey olsun istemistim  (29.09.11 21:24:38 ~ 21:48:59) 
öncelikle sivasın doğusundanım, leşker ağanın, zebur ağanın torunlarındanım ve kimliğimden gurur duyarken, bu etnik kimliğe ek olarak kendime türk demekten de asla gocunmadım, gocunmadık. ben köyde doğmasam da bir kere bile de kimsenin gelip "kürtçe yasah" dediğini de duymadık. sadece köye gereksiz yere (alevi ağırlıklıdır köy) cami yaptılar o kadar, onu da kimse dert etmedi. pkk'nın ne kadar şerefsiz olduğunu da "abey açız iş ver" diyen, iş verdikten sonra köye silah yığan pkk'lıların bizzat kendisinden öğrendik. şerefiz piçler. ayrıca benim dedelerim osmanlıya karşı silah sıkıp dağa çıkmasına rağmen, cumhuriyet döneminde tek bir problem, baskı bok yedirme cart curt yaşamadık ki korucu falan da değiliz. bizim gibi de milyonlarca adam var bu işlerle hiç alakası olmayan.

sorunun cevabı ise belli:korku. bakma sözlükte yazanlara sanki tüm kürtler devlet düşmanı, tüm kürtler "devlet bize şunu yaptı bunu yaptı ödeyecek bunları şunu isteriz bunu isteriz" tarzında da takılmıyor asla.

ama öyle bir korku ve baskı vardır ki doğunun bazı yerlerinde ağzını açamazsın. gözümün önünde bir berber dükkanın ertesi gün kapatıp kaçtı ilçeden sırf pkk'yı eleştirdi diye, anında akşama bir zarf ve vın. eğer hizbullahçıysan veya ciddi bir aşiretin mensubuysan istediğini söylersin, ama bunun dışındaki azınlıksan ancak susmak durumunda kalıyorsun. çünkü devlet seni koruyamıyor artık.

ha iran'da bu işler tam tersi, millet geçen günkü gibi çatır çatır ayaklanır çünkü piranşehr gibi çok ücra köşelerde değilsen devlet seni her daim korur, en ufak bir ihbarında teröristi yakalar (bizdeki gibi aman seçim öncesi olay olmasın diye pısmaz veya olaylar artmasın diye şehirdeki bilinen pkk'lıları tutuklamamazlık etmez). sonuçta iran'da çok daha az kürt olmasına ve aslında çok daha sıkıntılı durumda olmalarına rağmen pjak'a karşı ciddi bir tepki mitingi olur, ama bizde kimsenin ağzını bıçak açmaz, açamaz.
  • tekosin  (29.09.11 22:09:55 ~ 22:16:47) 
sivasın ötesine geçmeye gerek yok aslında. önemli olan bağımsız kürdistan kurulduğunda istanbul taksimde pkk lehine gösteri yapanların ne kadarının şırnak'ta yaşamaya gideceği. önce içinizdeki bu tutarsızlığı çözün.


  • baldur  (29.09.11 22:10:08) 
60milyon turk bunca zorbaliga ragmen ayaklanmazken
10milyon kurtun ayaklanmamasini mi yadirgiyorsun?

  • beyninin üstüne oturan yazar v2  (29.09.11 22:32:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.