[]

yazıcılar çıldırmış olmalı...

merhaba,

ya monochrome (siyah-beyaz) basit bir yazıcı alalım dedik. çipli toneri mi kalmadı, yanında usb kablo vermeyeni mi, çipli toneri tekrar kullanabilmek için toner resetleyici mi, drum mı, mg roller mı... ne saçmalıktır bu anlamadım.

bakın mesela şu ürün çipli tonerliymiş: www.hepsiburada.com ... indirimde diye millet de saldırmış, altına yorumları falan döktürmüş. bilmiyorlar tabi, çipli toner nedir. hepsi mahvolacak biliyorum. ister toner alması olsun, ister tonere reset atarak toz doldurma olsun her türlü kazık atabilme potansiyeli var. ben geçenlerde yazdığım bir entry'de çipli toner olayını anlatmaya çalıştım:(bkz: #25542011) internette bilgiler arasında tonerin cinsi hakkında hiçbir şey denilmiyor. nasıl anlayacağım ben? bimeks'te bana uygun (fiyat-ihtiyaç) iki ürün var mesela onlar şunlar:

www.bimeks.com.tr
www.bimeks.com.tr

ilk linkteki bimeks ürünü üstteki hepsiburada'daki ile aynı, evet. vatan computer'da da ücretsiz kargolusu falan var işte. bu bimeks'tekilerden canon olanın toneri çipli midir acaba? derken çipli olduğunu farkettim şimdi. bir toner 150 lira olur mu lan? çipli tonerleri resetleyip tekrar tekrar kullanıma imkan sağlayan 25 lira civarlarında resetleyiciler var. ayrıca yukarıdaki entry'mde bulunan donanımhaber linkindeki yazıyı okursanız toner tozu alıp doldurma olayları falan var... hepsiburada'da filtreledim 150-200 arası monoları www.hepsiburada.com çıkanlardan herhangi birine tıklayınca hepsinin hemen ürün resmi altlarında toner ve usb kalbolar görünüyor. tıklayın tonere 150 falan hepsi. çipsizi yok mu bunların??!!!!!

ya da bimeks filtresi: www.bimeks.com.tr xerox markalar da samsung üretimi olduğundan kesin çiplidir tonerleri deyip tıklamadım bile..
artık dpi'ını aylık sayfa kapasitesini, syf/dk miktarını, ilk çıktı süresini falan takmıyorum bile... bana alttaki soruma uygun cevap verin azizim...

offf...

çok uzattım şimdi soruya gelelim;

bana toneri çipli olmayan ve ekstra bir şey yapmaya gerek kalmadan toner tozunu doldurmaya imkan veren 150 TL civarlarında, aldıktan sonra toner tozu ve kullanacağı elektrik dışında uzun vadede masraf çıkarmayacak, normal insanlar için yapılmış bir yazıcı önerebilir misiniz?

bir de yeni bir manyaklık galiba: usb kalbo verilmiyor yanında? şaka mı bu? 5 liraya da usb kablo satıyorlar... geçen gün kardeşime telefon aldık bimeks'ten, onda da usb kablosunu k.v.k dan alın dediler. tepem attı. neyse, şimdiden yorum, cevap ve öneriler için teşekkür ediyor, zahmet edip okuduğunuz için bile şanslı sayıyorum kendimi...

 
ml-1660 toneri çipli değil. ben kullanıyorum.
usb kablo hemen hemen hiç bir printerda verilmiyor. ben yıllardır kablolu printer satıldığını görmedim. (kampanyalar hariç. üretici kablo koymuyor anlamında)

  • ben smyrna  (29.09.11 19:39:03) 
ml-1660 toneri hakikaten çipsiz mi? (saçma oldu evet)
toner bittiği zaman uyarı veriyor ve toner tozu doldurup kullanıyorsun öyle mi?

ürün altındaki yorumlarda toner çipinden falan bahsediliyor. ''emin misiniz?'' gibi saçma bir soru sormak istemem ama nasıl oluyor bu iş?

bimeksteki yorumlarda bir şey yok.
ama mesela vatan da (www.vatanbilgisayar.com ) 3. yorumda ''eksileri'' kısmında ve sonuncu yorumda içerikte çipten bahsediliyor...:S
  • kisa bisey olsun istemistim  (29.09.11 19:46:54 ~ 19:51:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.