[]

Ortopedik soru

Diyelim ki çapraz bağlar koptu, nerden anlarız? Attı demekle koptu demek aynı şey mi? Zedelendi desek peki nerden anlarız? Zedelenen çapraz bağ kendi kendini iyileştirir mi?

SOn olarak minisküs nedir? Nerden anlaşılır belirtileri?


 
menisküs bir hastalık değildir, bir anatomik bölge adıdır aslında.
dizdeki eklemde yer alan kıkırdak dokusunun adıdır, aşınınca ağrı yapan bişi.

  • siradisi00  (29.09.11 17:23:32) 
aslında biliyorum, ekşiden okudum tüm entryleri de.. daha önce de sorduğum bir soru olmuştu tam doğru yanıt alamayınca böyle sorayım bir de dedim.

bundan 2 ay önce 30 cm olduğunu bilmediğim bir havuza bombalama atlayıp topuğumu popoma vuracak şekilde bacağım-dizim esnedi ki, son 2-3 senedir spor az yapan, yaptığım zamanlarda bile hiç esnek olmayan bir adamım.

daha sonra 1-2 hafta kadar seke seke yürüdüm canım çok yandı ama tam geçer gibi olduğunda tekrar yüklendim dizde tekrar ağrı başladı. şuanda da yaklaşık olayın üzerinden 2-3 ay geçmiş olmasına rağmen, kaslar sıcak olmadığı zaman ısınana kadar 4-5 adım bi sektiriyor.

nedir bu şimdi çapraz bağlar mı, minsiküs mü diye sordum.

not: yurtdışında çalışıyorum, evet olayın ciddiyetini farkettim en yakın zamanda doktora gideceğim.
  • aboutablank  (29.09.11 17:35:13) 
emardan anlasiliyor. bir fizyoterapist elle muayene ederek de (cekip birakarak) anlayabilir. zedelenen capraz baglar fizik tedaviyle kendini toparlayabiliyor. ama kopmuslarsa, fizik tedaviyle, guclendirmeyle yuruyecek kivama gelirsiniz. kosmak ve spor yapmak icin ameliyat sart...


  • thunder thunder thunder thundercats  (29.09.11 18:14:18) 
öne çekme-arkaya çekme testleri uygulanıyor. basit bişey olsa da işi bilmeyen tarafından tabi yapılmamalı yine de. çapraz bağ koptu mu onun görevini ilk başta diğer bağ ve kaslarının tolere etmesi sağlanmaya çalışılıyor hatırladığım kadarıyla.


  • toluk  (29.09.11 19:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.