[]

Hsbc kredi kartı yıllık aidatı

HSBC mayıs ayında 15 ytl para çekmiş kart aidatı olarak advantage campus kartımdan. Bunu nereye başvurarak geri ödettirebilirim? Öğrenci olmamız bir şeyi değiştiriyor muydu?




 
Tüketici haklarını koruyan derneklerden biriyle görüşüp bankayı dava edip alabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla. Televizyonda sürekli olarak dönen haberlerden anladığım bu. Bir tüketici hakları derneğine gidip kendilerinden bilgi aldıktan sonra, bankayı dava edip paranızı direkt geri ödettiriyorsunuz. Davayı kaybetme gibi bir olasılık yok.

www.tuketicihaklari.com
www.tumer.org
www.tubider.com
  • nuage  (11.06.08 15:17:46) 
peki davayı kaybedeceğini bilen banka bizi uğraştırma al hadi diye versin diye daha kolay alma yolu yok mu? dava mı açacağız yani illa :)

bir de şunu duymuştum bir banka galiba bu şekilde parayı geri ödemiş. sonra bir üst mahkemeye(?) müracaat edip parasını tekrar almış faiziyle.. böyle bir risk söz konusu mu?
  • nihilanth  (11.06.08 15:21:43 ~ 15:22:37) 
Yok öyle bir şey. Dava etmeden de alamazsınız bildiğim kadarıyla. Bankaların zaten dava istemesindeki en büyük nedenlerden biri "Aman kim uğraşır onla?!" mantığı. Ben mesela uğraşamıyorum. O yüzden de çatır çatır ödüyorum. Ancak uğraşanlar da oluyor. Takdir ediyorum kendilerini. Almak lazım aslında.

Banka senin 10 milyonunun peşine düşmeyecektir bence. Ama, bunu yapan insanlar çoğaldıkça öyle bir yol izlenebilir. ;)
  • nuage  (11.06.08 15:43:34) 
benim kullanmadığım bir HSBC kartım vardı.. kapatmak için telefon ettim, kapattırmamak için bin tane şey saydılar.. en son "kullanmadığım halde yıllık ücretini ödüyorum" dedim, "tamam hemen geri alıyoruz, üstüne de bilmem ne kadar puan veriyoruz" dediler.. telefon edin, blöf yapın..


  • triacilgliserol  (11.06.08 15:48:05) 
triacilgliserol'a katılıyorum. Bu sene ben de kapattırmak istediğimde aynı şey oldu. Neden kapattırmak istiyorsunuz sorusuna, aidat diyin. Geri ödüyoruz diyeceklerdir.


  • korkunctilbe  (11.06.08 16:06:16) 
dava etmeden alabileceğinizi söylerler, ama alabilir misiniz tam emin değilim... "Peki kim bunu söyleyenler?" derseniz bankanın çağrı merkezindekiler derim. "Nasıl yani?" derseniz. "Şöyle ki" derim ve anlatmaya başlarım:
HSBS campus kart sahibiyim, okulda zorla vermişlerdi, bir kere bile kullanmadım, şifresi nedir bilmem... İlk sene sonunda bu bahsettiğiniz aidat ücreti için fatura geldi. Ben de aradım sordum bu nedir diye "zaten kartı kullanmıyorum, bir de üstüne para mı vereceğim, öyleyse kartı kapattırmak istiyorum" dedim. Bunlar da aidatın alınmaması için başvurunuzu alalım geri alırlar, kartınızı kapattırmayın dediler. İyi madem dedim, kabul ettim ve aidat ödemedim. Yine bir yıl ses çıkmadı, ama sonra bir fatura geldi ve bu sefer ödemem gereken ücret üç katı olarak karşıma çıktı. Yine aradım "siz ne yapmaya çalışıyorsunuz, bir yıl önce böyle böyle dediniz şimdi elimde üç misli fatura(faiz+aidat) var, bu sefer kapattıracağım kartı" dedim, "kapattıracağım" dedimse de nereye kapatıyorum, borç olmuş üç misli, borçlu kartı kapatmıyorlar. Neyse bunlar "Yok işte bir yanlışlık olmuştur, sizin adınıza başvuru yapalım, düzeltilir." dediler. Yine kabul ettim elbet, sonrasını yine bir yıl sonra öğreneceğim herhalde. Bu böyle yıllarca sürer gibi geliyor bana...
Ha "Neden takip etmiyorsun?" diyebilirsiniz, ama eğer bankaya bir borcum(!) varsa ve üzerine faiz işliyorsa, bunu sene de bir kere mi hatırlatması gerek? Böyle saçmalık var mı? Bir sene faiz bindir, sonra bize borçlusun de... Gittiği yere kadar giderim, sonra mahkemeye veririm. Neyse işte durumum budur, siz de benim gibi önce güzellikle deneyebilirsiniz ama sonuç almayı beklemeyin derim...
  • late viper  (11.06.08 16:59:41 ~ 17:03:39) 
çok güzel bir şekilkde paranızı çatır çutur geri almak için önce hsbc musteri hizmetlerini arayın. kartımı iptal etmek istiyorum deyin. sırasıyla kart aidatınızı geri ödeyeceklerdir. yok eğer bu olay beni gerçekten kıl etti, kapatıcam derseniz sırasıyla +10 ytl, yok yine kapatıcam derseniz +20 yttl eklerler. (aylık harcamanıza göre bu rakam değişebilir. ben borçlarını ödemiyip 1 senedir son kullanma tarihini bekliyordum)
çok ısrar ederseniz kapatırlar tabi.

  • haggi bulut  (11.06.08 23:32:15) 
Bütün kredi kartlarında durum aynı. Bu aldıkları yıllık kullanım ücretinin yasal olduğunu iddia ediyorlar fekat yasal değil. Bu konuda verilmiş 1-2 tane mahkeme kararı var. O yüzden müşteri hizmetlerini arayıp direk kullanım ücretini geri istiyorum derseniz 90%la geri veriyorlar. Eğer o şekilde vermezlerse kapatırım blöfüne yatabilirsiniz...

Ha bunu da yemezlerse dava açmanıza gerek yok sizin ilçenizdeki tüketci heyetine başvurun onlar iptal ediyolar...
  • selimse  (12.06.08 14:54:50 ~ 14:56:09) 
bugün aradım ancak kartını aktif olarak kullanmayan kişilere geri ödüyoruz talep olursa dediler..

bu durumda borcumu ödeyip kapatmak için arayacağım ben de.. blöf değil cidden kapatıcam geri ödemezlerse.
  • nihilanth  (12.06.08 17:00:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.