[]

sigarayı bırakma ve ilk darbe

sevgili duyurucular,
öncelikle aramaya inanıyorum.biraz araştırdım ama benzer şeyler bulamadığım için ve içimi dökmek için yazmak zorunda kaldım.bugün sigarayı bırakmamın 5. günü. ilk bir kaç gün çok da zor geçti diyemem (günde yarım-1 paket arası içiyordum,10-12 yıldır) ama dün ve bugün canımı sıkan bir sebepten ötürü epey zorlandım.az önce de olan oldu ve bir sigara yaktım.gerçi müthiş bir pişmanlıkla ancak yarısını içebildim ve bir şey anlamadım ama içim içim yiyor şimdi de.önceden ciddi bir bırakma girişimim olmamıştı ve sigarayı bırakmayı bir süredir de düşünüyordum.hazırlıksız değilim ama bilmiyorum.şimdi her şeyi çöpe mi atmış oldum,ne yapacağım ben?



 
Hayır, her şeyi çöpe atmış olmazsınız. Zaten çoğu insan azaltarak başlar. Yarısında sigarayı atmanız da iyiye işaret. Doğru yoldasınız.


  • microfiction  (29.09.11 10:42:42) 
sakın çöpe atılmış hissetmeyin emeğinizi.. böyle ataklar olabilir.
"yaptım ama bi daha olmayacak bu" deyin. "tamam ya, kapıyı araladım artık. bırakamadım işte!" diye düşünür ve yeniden başlarsanız, hiçbir işe yaramaz...

ama dediğim gibi "yaptım ama bi daha olmayacak bu" derseniz, gerçekten sürdürebilirsiniz... inanın böyle bırakılıyor...
kolaylıklar..
  • delfina  (29.09.11 10:51:54) 
  • mahnita  (29.09.11 10:52:23) 
pes etmeyin sakın, sonuçta bu bir mücadele..
ama arada sırada olur öyle kaçaklar filan da demeyin, tamamen uzaklaşın, unutun.

ben de bırakalı 1 hafta oldu..
çok kararlıyım bu sefer,

haftasonu deniz kenarındaydım, kalamar + bira ; içmedim
gece dışarı çıktım, müzik + alkol: içmedim
geçen akşam rakı masası kurduk: içmedim

sonra anladım ki, sigarayla özdeşleşen yukarıdaki gibi çoğu "an" aslında bizim kafamızda kurduğumuz birşey, kendimizi şartlamamız.. içmeden de oluyor...

aklında sigara olursa, zora düştüğünde de ilk aklına gelen şey yine o olur..

spora yönel bence, ne bileyim koş, kızgınlığını hıncını yollardan çıkar
bisiklete bin, sigara içerken düşüneceklerini pedal çevirirken düşün..
kendini yor, ciğerlerinin günden güne açıldığını hisset..

bir de şu var, bu meretin ömrümüze ömür kattığı yok, ileride sevdiklerini erken yalnız bırakma olayını da hesaba katmak lazım...
  • sli  (29.09.11 10:55:06 ~ 10:56:14) 
biseycik olmaz. sakin hemen pes etmeyin. gunde 1 paket ictim 10 sene. biraktigim ilk zamanlarda da bikac kere sigarayi yakip icime cekmeden icmisligim vardir. bir sure sonra o da bitti, gerek duymadim. 3 sene oldu ve sigaradan kurtuldugum icin cok mutluyum. sigarayi dusunmeyeceginiz zamanlari dusunun, onsuz bir yasami; yolunuza devam edin.


  • freefroglet  (29.09.11 10:59:49) 
içimi rahatlatan duyurucular,sağolun varolun! bu arada o anki pişmanlık da ufak ufak bitti zaten ama sanırım aynı şeyi yapmamak konusunda daha dikkatli olmam gerekiyor.sigarayı bağdaştırdığımız şeyler epey fazla,size katılıyorum.en çok da yemeklerden sonra ve keyifli bir anı yaşarken zorlanıyorum.nikotin sakızı vardı onu da pek kullanmadım.her türlü tavsiyenize ve desteğinize açığım.


  • phil_1999  (29.09.11 11:31:41) 
ben hayatımda sigara içmemiş biri olarak yıllarca içen ve aklında bırakmak fikri dahi olmayan ya da bi anda oluşan bi çok kişiden şu kitabı okuyup bıraktıklarını duydum:

www.hicrandergisi.com

biraz okuyun isterseniz, belki bi faydası olur. klasik yöntemlerden oldukça farklı bi bakış açısı varmış. bence bırakırsınız, sigara nedir yahu? hiç yoktan var edilmiş gereksiz bi şey.. kolay gelsin.
  • minguinho  (29.09.11 12:23:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.