[]

dns saçmalığı

önceden bu 8.8.8.1 li dns leri kullanıyordum. sonra dedim ki, ne gerek var, otomatik dns al falan. böyle yapınca mesela bağlantı 1-2 saatte bir kopuyor ama bu bağlantı koptuğunda tivibu açıksa eğer çalışmaya devam ediyor. tivibu kapalıysa bağlantı koptuğunda açılmıyor...
ayrıca modeme reset atınca tekrar bağlanıyorum...

nedir bu saçmalık?

 
muhtemelen ttnet dns'lerindeki sorundan kaynaklanıyordur. tivibu ttnet'in kendi bünyesinde olduğundan onda kopma yaşamamanız da mantıklı geliyor. olay sanırım ttnet'in internete açılan bacağına bakan dns serverlarında cereyan ediyor.


  • loveinaflipbook  (28.09.11 13:27:30) 
@loveinaflipbook

hocam ama uzun süredir böyle bir durum var...
koskoca ttnet halledemiyor mu ki bir sorunu_? olay benden kaynaklı gibi geldi bana ama
  • enkolaykullaniciadi  (28.09.11 13:36:46) 
koskoca ttnet :D ...neyse

sorunun kendi bilgisayarından kaynaklandığından şüpheleniyorsan farklı bir bilgisayardan da deneyip anlayabilirsin. senin bağlandığın modeme aynı şekilde bağla o bilgisayarı da, dns ayarlarını sendeki gibi yap. nasıl olacağına göre anlayabiliriz.
  • loveinaflipbook  (28.09.11 16:49:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.