[]

Yoğurt Yapma Makineleri Tavsiyesi

Selamlar,

Market yoğurtları hem pahalı hem de yapay olduğuna, süt tozundan falan yapıldığına inandığım için kendim yapmaya heves ettim.
ucuzlarından şu iki modeli buldum:

www.hepsiburada.com

www.gruppal.com

bu tarz modelleri tavsiye eder misinz?

yoksa paket sütten tencerede eski usül kendim yapsam da olur mu?
çok kararsızım, var mı bu işlerden anlayan?

 
ben ilk denememde yaptim, sulu oldu ama mis gibi de yedim. makineye gerek yok bence. hem zevki orda. bakiyorsun bekliyorsun, ay bu az olmus fazla kacmis. sonunda oturtursun.


  • hubble  (28.09.11 09:51:44) 
Yoğurt yapmaktan ziyade günlük taze sütü bulabilecekmisin o önemli, pastörize edilmiş uzun ömürlü sütlerle yoğurt yapılmaz diye biliyorum.


  • Bluer  (28.09.11 09:53:02) 
yoğurt yapabilmek için makinaya gerek yoktur pastorize edilmemiş taze sütü ılıtıp içine yoğurt karıştırırsan oda sıcaklığında 4-5 saatte mayalanır ve yoğurt olur.


  • civcivlerin dedesi  (28.09.11 10:00:00) 
paket süttren yogurt olmuyo. eski usül tencerede kendin yap makinelik bi şeyi yok ki yogurt yapmanın.

pastorize olmayan sütü kaynatıcan, ocaktan indirdikten sonra az bekleyip bi kaşık yogurdu koycan süt dolu tencereye üstünü de sar örtü gibi bi şeyle hızlı sogumasın al sana yogurt.
  • rurouni  (28.09.11 10:00:39) 
günlük taze sütten değil de normal marketten alacağım uht sütlerle yapıcam ya da pastörize sütle.
günlük sütü bulmam mümkün değil oturduğum yerde.
bu ürünü alanların da günlük süt kullandığını pek düşünmüyorum

alsam mı ya
  • technicalte  (28.09.11 10:00:39) 
paket sütle kesin olarak olmaz mı yani yoğurt :(


  • technicalte  (28.09.11 10:04:31) 
olur pastörize değil de günlük sütler oluyor ya onlarla da olur ankarada isen aoç günlük süt ile yap çok da lezzetli oluyor


  • istanbul beyefendisi  (28.09.11 10:12:46) 
istanbulun varoş bi ilçesinde oturuyorum buralara günlük süt gelmez,
pastorize süt bile yok marketlerde. hep uht
dost benzeri uht markalar ile kesin olarak olmaz di mi?

eğer olmaz derseniz almıcam ürünü :s
  • technicalte  (28.09.11 10:15:17 ~ 13:57:05) 
O sütlerle yaptıktan sonra ne anlamı kaldı ki! Sonuçta o da çeşitli aşamalardan geçip elinize gelecek. Bir de dost zaten soru işaretidir. gg diye yazamıyorum.


  • 44  (28.09.11 11:33:48) 
Uht sutle yogurt yapicagina hazir yogurt al tuket. Yogurt cok kotu oluyor uht sutlerle. Zaten uht sutlerin dogal olmadigi da buradan belli oluyor. Sutcu sutunu kaynatinca faydali mikroplar ölür fakat mayalaninca tekrar canlanirlar.


  • durdenist  (28.09.11 11:46:47 ~ 11:48:34) 
yok onlardan yogurt olmuyo pastorize işleminden geçtigi icin onun yogurt olmasını saglayan bakteriler ölüyo tadını saglıgını boşver mümkün değil yogurt olması. sütün içindeki yağda işlemden geçtigi yogurt olmasını engelliyo ek olarak. günlük süt olması lazım kısca.


  • rurouni  (28.09.11 11:52:28) 
pastörize yoğurtlar daha iyidir bence


  • azeroth  (28.09.11 13:22:07) 
yoğurdun iyi mayalanması ve kıvamlı olmasını istiyorsan sürekli olarak 40°C'de tutman gerekiyor. sanırım makinelerin esprisi bu. ama bez/havlu/battaniye gibi hedelere sarılarak yapılan yoğurtlar da genellikle ısılarını 4-5 saat koruyabiliyor ki yeterli oluyor. bir de, sütü mayalarken bir çaykaşığı yoğurt kullanın, 1 de küp şeker atın.
makinelerin bir faydası daha var, o da ambalaj. 5-6 tane küçük boyutlu yoğurt oluyor. tek bir kase yerine. o da iyi bişey. bebeler içn

  • screamshot  (28.09.11 14:03:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.