[]

yeni başlayan bir web programcı nasıl iş bulabilir ?

gerek eğitimim gerekse bireysel çabalarım bu yönde. ama özellikle iş ilanlarına baktığımda herkez uzman arıyor.

uzman aramayan deneyim istemeyen firmalar ise, şu ana kadar gittiğim iş görüşmelerinde gördüğüm kadarı ile sigorta bile yapmaktan aciz, asgari ücreti bile vermeyen ufak açgözlü ajanslar.

nasıl tututabiliriz bu sektörde ? ne yapmak lazım :/ ?

 
freelance çalış hocam. Şu an başımı kaşıyacak vaktim yok işler yüzünden. Kurdum kendi şirketimi de 2007'den peri proje yapıyoruz. 1 projeden en az 600-700 alsan ayda 3 iş. e iyiiii :)


  • alkolik imam  (28.09.11 01:46:51) 
nasıl yapabilirim. para, proje transferi? iş nerden gelcek ?


  • maden suyu  (28.09.11 01:55:33 ~ 01:57:22) 
imam'ın dediği gibi freelance dışında çok da şansın yok. freelance işler için de referans lazım. webmaster forumlarında dolaşıp 3'e 5'e bakmadan iş kovalayacaksın artık. hemen para kazanmaya başlaman pek mümkün değil.


  • emrag  (28.09.11 02:01:59) 
önce kendi çevrenizden başlayın. bir süre tanıdıklarla falan iş yapıp kendinizi geliştirdikten sonra gerisi gelir zaten..


  • toshiro  (28.09.11 02:25:05) 
emrag'ın dediği gibi başladım ben de. 3-5'e bakmadan referans topladım. Sonra bi baktıkm ki çevremden zaten bizim imam bu işi yapar diye sürekli beni arar olmuşlar. E ben de bu işi kurumsala dökeyim bari dedim kurdum kendi şirketimi devam ettim.


  • alkolik imam  (28.09.11 02:42:15) 
Ha bir de ekliyeyim, bir tane yancı bul yanına yakın arkadaşlarından bir grafiker vs. Sen kodlamayla vs uğraşırken o css ve grafiklerle uğrasın. Hem etkili çevren genişler hem de projler çok daha çabuk biter.


  • alkolik imam  (28.09.11 02:43:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.