[]

füze kalkanı

arkadaşlar şu olayı kabaca bi özet geçebilir misiniz? google'a sordum da, ergenliğe girmiş, abuk sabuk cevaplar verdi, ağzına vurdum evi terketti.




 
nato, üyelerini dış saldırılardan koruma amacı güden askeri bir kuruluş.
türkiye nato üyesi olduğu için, bu proje topraklarımızda yapılıyor ama hedef belli ki iran, çünkü başka tehdit yok, rusya bile artık nato üyesi.
kâğıt üstünde ne kadar mantıklı sebepler gösterilse bile nato abd gibi güçlü devletlerin siyasi ve askeri açıdan oyuncağı durumunda.
iran bunu bildiği için türkiye'de bu projeyi istemiyor.
füze kalkanı; atılan füzeyi tesbit edip imha etmeye yarayan bir sistem.
(hatalarım olabilir, uzman değilim).
  • g7mor  (28.09.11 01:23:01) 
bildiğim kadarı ile iki aşamalı bir sistem. ilk aşamada füze tespit ediliyor önceden haber veriliyor. ikinci aşamada sınırlar içerisine giren füzeyi imha etme. ilk aşama için çoktan anlaşıldı. tartışmalar ikinci aşama için.


  • maden suyu  (28.09.11 01:35:50) 
yamulmuyorsam füze lançerleri polonyada kurulu.türkiye'ye kurulu sistem sadece uyarı radarı.yani örneklemek gerekirse;

füze iran'dan fırlatıldı. hedef yeri dingiltere. turkiye'ye kurulacak radar sistemi, amerikanın uzaydaki uyduları yardımı ile füzeyi tespit edecek.polonya'daki füze üssüne bildirilecek.polonyadan ateşlenen füzelerde o füzeyi havada imha edecek.ama hangi ülkenin hava sahasında (veya uzay sahasında ki nükleer füzeler atmosferin dışında da ilerleyebiliyor) vurulacak bunun hakkında bir bilgim yok.
  • azdeli  (28.09.11 10:05:27) 
@azdeli polonyaya kurulduğunu nerden biliyosun polonyaya kurulma söylentileri haberlerde geçti rusya sert yanıt verdi polonyaya füze kurulursa polonyayı vururum dedi açık açık sonra askıya alındı füze türkiyeye kuruluyo şimdi izmirde karar kılınmıştı,,,ama son olarak malatyada karar kılındı en son tabiii değişmediyse gene


  • semson  (28.09.11 11:05:56) 
@semso yamulmuyorsam dedim.kurulmadıysa bu yamulduğum anlamına geliyor.ha polonya olmaz baska bi nato ülkesi olur bilemiyorum ama hem radarın hemde füze rampalarının aynı yere konuşlandırılması bana biraz saçma geliyor.bilemiyorum yani, stratejik değil.


  • azdeli  (28.09.11 11:45:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.