[]

bireysel emeklilik sig. hakkında BES

şimdi şöyle, bu meredi kredi kullandığımız banka bir defaya mahsus yaptığını söylemiş. ancak bes'in mantığı böyle değil taktir edersiniz ki, bankanın personeli belli ki prim almak için böyle bir yola başvurmuş. BES yaptığı kişi de 10 yıllık emekli adam. kandırmış anlayacağınız.

sorum şu;

bu bireysel emeklilik sigortasının poliçe kesildikten sonra iptal süreci vardı, 15 veya 30 gün diye hatırlıyorum. var değil mi böyle bir şey?

yarın bankaya ben gidip "yaptığınız hiç etik değil, adamın parasını verin" diyeceğim zira adam emekli.

nasıl daha başka argümanlarla gidebilirim sizce? öncelikle yalandan yere aldıkları 100 liramızı geri alacağım, sonra da biraz azarlayıp çıkacağım.

tavsiyelerinizi, diyecek bir sözünüzü bekliyorum. teşekkürler.

 
www.ykemeklilik.com

örneğin yapı kredi de cayma hakkında yazdığına göre 30 gün içinde aynen iade etmek zorunda. Ancak bu gibi durumlarda aracılarla değil direk şirketle iletişime geçin diye de tavsiye ediyorlar.

Yani x bankasıyla değil x sigorta firmasıyla.
  • halilibo  (28.09.11 01:02:26) 
Gidip gayet de hiç bir kesintiye uğramadan paranızı alabilirsiniz.

Onu satan arkadaşa da ancak bahsettiğiniz gibi ayıp be kardeşim diyebilirsiniz. Ya da ilgili şubeyle ilişiğinizi kesebilirsiniz. Bunun sebebini de şube müdürü ve yardımcısına iletirsiniz. Hangi banka bu arada?
----------------------------------------------------------
emeklilik.egm.org.tr

Emeklilik sözleşmeniz, şirketiniz tarafından reddedilmediği takdirde teklif formunu imzalandığınız tarihi takip eden 30. günde yürürlüğe girer. Emeklilik şirketiniz, sözleşmenizi yürürlük tarihinden itibaren 5 iş günü içinde size göndermekle yükümlüdür.

Sözleşme yürürlüğe girmeden önce cayma hakkınızı kullanabilirsiniz.

Sözleşmeden caymanız halinde, varsa ödemiş olduğunuz tutarları eksiksiz geri alırsınız.

İşveren grup emeklilik sözleşmelerinde sponsor kuruluşa “sözleşme”, katılımcılara ise “grup emeklilik sertifikası” yürürlük tarihinden itibaren 5 iş günü içinde gönderilir.

Teklif formunu imzaladığınız tarihten itibaren 60 gün içinde hiçbir ödeme yapmazsanız, emeklilik şirketiniz emeklilik sözleşmenizde hüküm bulunması kaydı ile sözleşmenizi feshedebilir.
  • murat mc  (28.09.11 11:20:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.