[]

En iyi Tablet PC hangisi?

iPad haricindeki tabletleri merak ediyorum. İnternette araştırıyorum fakat eline alıp kullanmış olanların tavsiyelerine ihtiyacım var.
Benim için önemli şeyler: Dokunmatik ekranın tepkisi, görüntü performansı, kulaklık ile müzik performansı, kullanım kolaylığı, sağa sola çevirince ekranın dönme kabiliyeti, internet hızı, web tarayıcı performansı, bilgisayar ile iletişim kolaylığı(usb, bluetooth vs)

kamera,fotoğraf falan hiç önemli değil.
Gördüğüm kadarıyla öne çıkan modeller: Asus Eee Pad Transformer, Samsung Galaxy Tab, Toshiba Thrive, Lenovo IdeaPad K1

Bunların dışında önerileriniz olursa incelerim.
Bunların yanında Windows 8 beklenmeli mi? Windows 8'de Autocad,Solidworks tarzı mesleki programlar çalıştırılabilecek mi?
Bir de 7inç mi 10 inç mi?

edit: Samsung Galaxy Tab derken hem 7inçlik versiyonu hem de 10.1 versiyonunu merak ediyorum.

 
galaxy tab bence gayet iyi. epeydir kullanıyoruz memnunuz, diğerlerini kullanmadım ama karşılaştıramam. fakat ipad kullanıcıları dokunmatik ekran tepkisini filan iyi buluyolar.


  • kediebesi  (27.09.11 22:03:04) 
bugün iş için elime şöyle bir tablet geçti.
www.asus.com.tr
Android 3.0 kullanıyor. Performansı arayüzü hiç fena değldi.
Ayrıca satılan alt kısmıyla birleştirince notebook formuna giriyor.
  • mononoke  (27.09.11 22:11:10) 
galaxy kullaniyorum su an. ipad de denedim. bahsettigin ozelliklerin hepsini goz onunde bulundurunca galaxy bir adim onde. en buyuk avantaji da kucuk olmasi. (ipad'in de kucugu cikti mi bilmiyorum.) en azindan bol kesim kotun arka cebine sigabilmeli alet. :)


  • jack of hearts  (27.09.11 22:13:53) 
dün darty de exper samsung ipad ve abidik gubidik bir kac marka vardi.
galaxy tab iyi, inkar edemem. ancak bir ipad degil. tekpi süresi, dokunmatigi, ekrani harika.
galaxy tab bol kotun arka cebine sigiyor ama sorun su ki bu cep bilgisayari degil. yani öyle bir iddaasi yok hicbir sirketin. bunlarin amaci aticaksin cantana, cikarip kullanacaksin. eger kot cebinde istiyorsan iphone4 te güzel bir secenek. hem de her türlü kotun ön ceplerine sigabiliyor.
yani bakip android ooo güzelmis falan dedim hepsine ama taa ki ipad2 elime gelene kadar.

Edit: applefanboy degilim, ama adamlar piyasayi önce hüpletti sonra gümletti yapicak bir sey yok
  • dampire  (27.09.11 22:39:36 ~ 22:40:12) 
uzun süre almak istedigim için baya bir araştırdım benim gönlüm htc flyer'a kaydı. ama f/p dolayı galaxy tab wi-fi modeli çok cazip.
ayrıca senin düştüğün ikileme bende düştüm win 8 beklemek gerekirmi diye bir kaç kişi tüm programlar uygulamarı v.s destekleyecek en azından bazı programlar için görüntüleme olacak diyor. ama beklemenin söyle bir avantajı olacagı kesin illa fiyat düşecek.

  • exodia  (27.09.11 23:44:13) 
galaxy tab'den (7 inç) memnunum.


  • kayranin kedisi  (28.09.11 00:57:06) 
Galaxy Tab 7" kullanıyorum, tüm gün 3G üzerinde nete bağlı, emaillerim google zartım zurtum hepsi senkronize.

FTP ile sitemi yönetebiliyorum, mkv film izleyebiliyorum, kamerası idare eder bol ışıkta güzel çekiyor ancak karanlıkta yetersiz. müzik dinlemek kendi kulaklığıyla çok keyifli.

her akşam eve gittiğimde şarjı %15 kalmış oluyor, her gün şarj ediyorum yannız.
  • qwertyuo  (28.09.11 09:16:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.