[]

Akademik Yardim

Merhabalar,

Gec kayitt yaptiracagim icin fakulte dekanina bir mektup yazmam gerekecek. fakat bir turlu girisi yapamiyorum ya cok ilerde soyleyecegim seyleri basta soluyorum ya da cok lakayit oluyor.Isin icinden cikamiyorum. COk stres yaptim sanirim. Bu konuda yardim edebileecek birileri var mi?


 
AAAAAA ÜNİVERSİTESİ
XYZ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Fakülteniz 123456789 numaralı X. sınıf (ya da X. dönem yazabilirsiniz) öğrencisiyim. Ailevi bazı sebeplerden dolayı, aileden birinin geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı, maddi durumumdaki sıkışıklıktan dolayı...(nedeni bilmeyince tahminde bulunuyorum) bu dönem kaydımı belirtilen tarihlerden sonra XX/YY//2011 tarihinde yaptırabileceğim. Özrümü gösterir belgeler dilekçemin ekindedir. (hastalık v.b. durum varsa buna ait raporlar v.b. (kayıt yaptırabileceğiniz zamanı net belirtebilirseniz daha iyi olur)
Bilgilerinize arz ederim.

İletişim bilgileri: Tc No-İsim-İmza


Eki:1 Rapor


size bir örnek yazmaya çalıştım.
  • balik kraker  (27.09.11 16:32:14) 
ok sanirim eksik yazdim birseyleri. an itibari ile hazirlik ogrenciyim ve bir numaram yok..kayit olmadim yani henuz. yurtdisinda oldugumdanda bahsetmem gerek. birkac kez kaldigim icin kurlarda, kasimda bitirebiliyorum(gecebilirsem)


  • anti-kahraman  (27.09.11 16:37:18) 
sanırım öss ile yeni yerleştirildiniz.o zaman şöyle yapalım:

AAAAAA ÜNİVERSİTESİ
XYZ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Fakülteniz XYZ bölümüne 2011 ÖSS (ya da artık adı her ne ise) ile yerleştirildim. Kayıt için belirttiğiniz tarihlerde eğitim sebebiyle yurtdışında bulunduğumdan kaydımı yaptıramayacağım. Özrümü gösterir belgeler dilekçemin ekindedir. Kaydımın daha sonraki bir tarihte yapılabilmesi için yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Yazı eki olarak da okuduğunuz okuldan alacağınız öğrenci belgesi, o tarihlerde yurtdışında olduğunuzu gösterir bir yazı v.b şeyleri koyarsınız.

bu arada kaydınızı yapması için birine vekalet vermeniz daha uygun sanırım.Çünkü üni.ler kayıt konuzunda oldukça titizdir. Ölüm-kalım gibi bir sıkıntı olmadıkça kaydınızı vekalet ile de olsa vaktinde yaptırmanızı isterler. Bu eğer vekalet verme şansınız varsa (konsolosluk onaylı? noter onaylı? artık yurtdışında nasıl onaylatabilirsiniz bilemem ama sakın onaysız olmasın.) bu dilekçeyi şu şekilde yazın:


Fakülteniz XYZ bölümüne 2011 ÖSS (ya da artık adı her ne ise) ile yerleştirildim. Kayıt için belirttiğiniz tarihlerde eğitim sebebiyle yurtdışında bulunduğumdan kaydımı yaptıramayacağım. Özrümü gösterir belgeler dilekçemin ekindedir. Kaydımın adıma vekalet verdiğim 12345 kimlik numaralı "ad soyad" tarafından yapılmasını konusunda gereğini bilgilerinize arz ederim.

yine yurtdışında öğrenci olduğunuza dair belge v.s ve vekaletin bir örneğinizi yazınız ekine iliştirin.
  • balik kraker  (27.09.11 17:27:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.