[]

koşmak diz kapakları için zararlı mı?

haftada 2-3 kez 5km civarında koşarım. bir yerde okudum dizlere zararlı diye gerçeklik payı var mıdır?




 
sert zemin için doğruluk payı var. koşu pisti, toprak yol gibi yerleri tercih et. koşu bandı da esnediği için riski düşük.


  • arnold schwarzeneger  (27.09.11 12:09:14) 
2 koşu arasında en az bir gün girdiği sürece eklemlerde problem olmayacaktır. zeminin yumuşaklığı yanı sıra kullanılan ayakkabı da azami önem taşımaktadır. Nike pegasus serisi koşu için idealdir.


  • doabydur  (27.09.11 12:11:03) 
evet zararlıdır ama çok takılmaya değmez. yine de diz bandı ve glukosamin takviyesi kullanmanızı tavsiye ederim.


  • zenlaid  (27.09.11 12:12:47) 
asfaltta koşanları gördükçe içim eriyor benim. evet sert zeminde zararı var çünkü bacağın yaptığı basınç zeminden tekrar dize dönüyor. koşu pisti ve toprak yolları tercih edin koşarken.


  • ayiadam  (27.09.11 12:37:49) 
koşmak yerine hızlı yürümek tavsiye ediliyor isviçreli bilim adamlarınca:)


  • kerem75  (27.09.11 12:57:21) 
evet. menisküs ameliyatı oldum. sporcu değilim. koşmak iyi değil. bisiklete binmek veya benzer hareket iyi dedi 4 ayrı doktor (ameliyat sonrası sorunlar için bir kaç doktora gittim)


  • ben smyrna  (27.09.11 16:49:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.