[]

sosyal fobi için dideral

doktor tavsiye etmediği halde,acil durumlar için atsam bi sorun olur mu?




 
tavsiye etmeyen doktor psikiyatrist mi? bence bir kalp doktoruna ve nefroloğa da danış.

düzenleme: nörolog ---> nefrolog
  • just fa  (27.09.11 09:43:24 ~ 23:03:01) 
ben toplantı, sunum vs. öncesi alırım hep. bilemiyorum gelecekte sıkıntı yaratır mı..


  • slevinkelevra  (27.09.11 11:01:38) 
Bu ilaçtan beklentiniz nedir? Dideral kalp, kan basıncı gibi fonksiyonlarınızı baskılar.Heyecanlanmanızı önlemek için kalp atışlarını yavaşlatır.Kan basıncını düşürür. Sosyal fobi için genel beklentiniz kendinizi daha rahat hissetmek ve daha atak olmaksa örneğin bu ilaç işe yaramayacaktır.Sizi daha pasif yapar.

Sosyal fobinin sadece fizikler tesirleri için kullanılır.
  • lebanon  (27.09.11 11:36:08) 
hiçbir anksiyete ilacı zaten "hapı atayım, ortamlara akayım" durumu oluşturmaz. bu ilaçtan da böyle bir etki göremezsin. ama heyecanlanacağını bildiğin bir ortama girmek zorunda kaldığında kullanırsan heyecana bağlı taşikardinin önüne geçebilirsin. bu şekilde de heyecanın fiziksel belirtilerini de baskılamış olursun. bu sebeple iyi bir ilaç. zaten prospektüsünde sosyal fobi tedavisinde kullanıldığı yazıyor. ama özünde anti-hipertansif bir ilaç olduğu için kalp ve böbreğini kontrol ettirmeden kullanma derim.


  • just fa  (27.09.11 12:30:59) 
oncelikle kalp hastaligi hikayeniz varsa kesinlikle almayin. ayrica tansiyon + nabziniz normalden dusukse ve/veya ayaga kalktiginizda tansiyonunuz dusuyorsa da kullanmamaniz gerek. sosyal fobiniz ne kadar ciddi bilmiyorum ama doktorunuz bir anksiyolitik ilac (diazem, xanax gibi) ya da lustral, prozac gibi antidepresan vermediyse passiflora gibi recetesiz alinabilen yatistiricalar daha guvenli olacaktir.


  • tom riddle  (27.09.11 12:35:53 ~ 12:37:59) 
@just fa;hayır yani doktor kontrolü dışında demek istedim


  • sorubankasi  (27.09.11 17:31:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.