[]

Nil'in kaynağı

lisedeyken Nil'in kaynağı bilinmiyor deniyordu, o kadar üniversite bitirdik, zaman geçti. hala bulunamadı mı kaynağı. saygılar :)




 
  • egilincecataligozukmeyenentelmuslukcu  (27.09.11 01:42:48) 
Şimdi Nil'in iki ana kolu var. Beyaz Nil ve Mavi Nil. Bu ikisi Hartum taraflarında birleşip gidip Akdeniz'de dökülüyor. Mavi Nil'in kaynağı Etiyopya'daki Tana Gölü imiş. Beyaz Nil daha uzun olduğu için onun kaynağı daha uzakta ve aynı zamanda bu Nil nehrinin asıl kaynağı oluyor. Bu kaynağın Viktorya Gölü olduğu biliniyor ama besleyici nehirleri de hesaba katmak gerekiyor en uzak kaynağı bulabilmek için. Kagera Nehri bu besleyici nehirlerin en uzun olanı imiş ve bunun kaynağı aynı zamanda Nil nehri'nin kaynağı oluyor. Bu Kagera nehri'nin de en uzun iki ana kolundan birinin kaynağına gitmek gerekiyor ve iki kaynaktan biri olan Burundi'deki Ruvyironza nehri'nin kaynağı en uzakta olduğu için o olduğu söyleniyor. Diğer kaynak ise Rwanda'da, Nyungwe ormanında.

Yani kısaca Nil Nehri'nin kaynağı Burundi'de, Bururi bölgesinden doğan Ruvyironza nehri'nin kaynağı.

Derken 2011'de farklı bir araştırma yapılmış ve Rwanda'nın Nyungwe ormanında daha uzak kaynaklar bulunmuş.

not: bir de sadece google map ile bulunamaz, gözükmeyen yerleri var ve kurak ve yağışlı sezonlarda nehirlerin yatakları falan değişiyor.

Araştırdığım bazı link'ler:
en.wikipedia.org
googlesightseeing.com
www.orwelltoday.com
  • ermanen  (27.09.11 02:09:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.