[]

Telekomünikasyon kurumu kimlik numaramı istiyor?

Turkcell faturalı hatlı telefonuma şöyle bir mesaj geldi:
"Telekomünikasyon kurumunun talebi gereğince hat sahibine ait TC kimlik numarasını bu mesajı cevaplayarak göndermeniz gerekmektedir. Turkcell"

Yollayan numara: 5955

Bir bana mı geldi bu yoksa genel bir uygulama mı? Yollayayım mı?

 
Mesele şuymuş:
"Telekomünikasyon Kurumu tarafından tüm Gsm işletmecilerinden abonelerine ait TC kimlik numaralarını Merkez Nüfus İdare Sistemi üzerinden tamamlamaları istenmiştir.

Bu nedenle operatörler sistemlerinde TC kimlik numarası kayıtlı olmayan müşterilerine mesaj gönderimi yapmıştır.

Turkcell şu an da bu mesajı 5955 servis numarası üzerinden abonelerine ulaştırıyor.

Hattın yasal sahibi olan kişilerin 11 haneli TC Kimlik numaralarını Turkcell tarafından gönderilen mesaja cevap vererek veya 5955 kısa numarasına mesaj göndererek bildirmeleri gerekmektedir.

TC Kimlik Numaranızı bilmiyorsanız;

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne air tckimlik.nvi.gov.tr internet adresinden öğrenebilirsiniz.

31 Mayıs 2008 tarihine kadar TC Kimlik Numaralarının Telekomünikasyon Kurumunun bildirimi ve yasal zorunluluk sebebiyle tamamlanması gerekmektedir. Aksi taktirde bu eksik tamamlanana dek hattınız kısıtlanabilecektir.

5955 e göndereceğiniz mesajlar ücretsizdir."
  • kurukafa  (10.06.08 16:01:11) 
bana da aveadan geldi. yeni yasadan dolayı istiyorlar. yalan hile dolan filan değil ama avea sağolsun 100 kere filan uğraştı nolur gir diye en sonunda da 50 kontör verecem bak gir şu numarayı diyince girdim. valla da yatırdılar 50 kontör.


  • darknum  (10.06.08 20:55:03) 
evet avea dan gelirse o mesaj kontör yollayana kadar sallamayın. 1 süre sonra karşılığında kontör teklif edecektir. ben biraz daha pazarlık yapıpı 100 kontör istemeyi düşünüm hatta ama vazgeçtim sonra :)


  • s e ff a f  (11.06.08 00:35:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.