[]

yedek subayın subaylığa geçişi

bir arkadaş şuanda diyarbakırda yedek subaylık yapıyor, iletişim kaynaklarının kısıtlı olmasından dolayı subaylığa geçiş işlemlerini araştırmam için bana rica etti.

internette bulduğum kaynaklar askeri dille yazılmış ve çok karışık bana özet geçecek biri lazım.

teşekkürler.

 
sözleşmeli subaylık sınavlarına girer ve zaten mevcut yedek subay olduğundan çok zorlamazlar (kara,jandarma için) diğerleri zorlayabilir, kendisi de sanırım karacı ve jandarma sınıfında.

karışık olan bişey yok, muvazzaf subay olamaz zaten sözleşmeli subaylık sınavları yapılır onlara girer tek yol bu geldi aklıma.

bir de zaten diyarbakırda sorsa söylerler ona niye size araştırmanızı söyledi onu da bilemedim, karakolda mı yoksa?
  • karrdanadam  (25.09.11 18:01:48) 
Kara da zorluyor. Vücut ve kafa olarak askerliğe yatkın birçok tanıdığım giremedi asteğmenlik yaparken. Sınavlar arada bir açılır, onlara başvurup girecek. Garnizonunda mutlaka sözleşmeli subaylar vardır, onlarla da konuşsun. Kim olduklarını öğrenmek için bölük komutanına, taburdaki S-1'e filan sorsun.


  • sourlemonade  (25.09.11 18:44:50) 
kendisi piyade komando asteğmen. tapantepede. grafik tasarım mezunu.

peki bu sınavların tarihlerini falan nereden öğreneceğiz? kendisi parasını çekmeye bile çıkamıyor. sadece helikopterle intikal yapabiliyorlar.
  • rs ne la  (25.09.11 19:27:07) 
Kuvvet komutanlıklarının web sitelerine bakın haftada bir. Gazetelerde de ilan çıkar.


  • sourlemonade  (25.09.11 19:48:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.