[]

internette anonimlik

1-)İnternette anonim kalmanın sizin için önemi?

2-)Anonim kalmasını istediğiniz bilgiler?

3-)Başkalarıyla internet üzerinde, facebook arkadaşı vs olsa dahi paylaşmayacağınız bilgiler nelerdir?


Örnek cevap,

1-) Neredeyse hiç, isim soyadımı arayarak google'da 3 bin tane sonuç çıkıyor. Facebook ve twitter profilim arama sayfalarında gözüküyor vs.

2-) Guest olarak gelen kişi, facebook profil bilgilerimi göremez, ama eklediğim birisi çok şüpheli bir durum olmadıkça (random ekleme vs.) ev adresimi telefon numaramı vs görebilir bana ulaşabilir. Mesela, 4sq twitter bağlantısı ile, ev adresim gayet ifşa edilmekte. Ama pek de fifi olmamakta bu durum için. Tanımadığım birine isim soyadımı da söylerim, connected2.me üzerinden vs

3-) Hiç yok

Bu formatta yazan olursa çok mutlu olurum, merak ettim sadece

 
1- çok önemli. anonimlik özgürlüktür. yalan söyleme serbestisi, dilediğince yanlış olmadır. troll olmaktır. bi süre sonra gerçek düşüncelerin ortaya çıkmasıdır. toplum içinde söyleyemeyeceği pek çok şeyi söyleyebilirsin anon. iken.

2- hemen her şey. 4chan'daki format en güzel format. mesela bugün pek çok sözlük celeb'i farklı nicklerle yazsa o kadar beğenilmezdi. nickle yazmanın en büyük rahatlığı, türkiye gibi yan baktı kavgasında öldürülebileceğiniz memlekette rahat rahat kafanızı yaşayabilmenizdir. o yüzden mümkün olduğunca anon kalmaya çalışırım.

3- başkasına söyleyebileceğim her şeyi paylaşırım. söyleyemeyeceğimi de paylaşmam. kredi kartı no'su, hayır. ilişki durumu, neden olmasın. nerede olduğum, başka bi yerde olmam gerekiyorsa evet, ne yaptığım, bilmesini istediğim biri varsa evet. gibi.
  • repins  (25.09.11 02:35:28) 
1- Evet çok önemli

2- özel hayatım kişiliğim yaşadığım yer vb soyadımı ancak 4-5 ay çok samimi sohbet edersem ve güven oluşursa söylüyorum birde

3- Resmimi çok nadir paylaşırım. facebooka bile koymadım
  • efrasiyab87  (25.09.11 02:37:39) 
1- bayagi onemli. cok nadir bulunan bir ad soyad kombinasyonuna sahibim. google a yazinca onemli bir gorev icra eden obur sahis cikiyor. gayet memnunum bundan. benim hakkimda deep google da bile hic bir sey yok. sadece facebook kullaniyorum. onda da cikmayacak sekilde ayarli. hakkimdaki bilgisizligi elimden geldigince korumaya calisiyorum.

2- disardan hic kimse hic bir bilgimi goremez. arkadaslarimin sadece bir kismi bulundugum sehri ve calistigim yeri gorebiliyor. telefon, adres vs. zaten uzak bana. ulasmak isteyen mesajla ulasabilir. smartphone kullanmiyorum, 4sq falan zaten hem uzak hem de sevmedigim seyler teshircilik. ad soyad hayatta soylemem.

3- facebook arkadaslarim cok limtli sayida zaten sadece kafamin ayni olduguna inandigim ve sevdigim insanlardan olusan 250 kisilik bir listem var. her tanistigimi eklemiyorum, hatta kisa surede 10 defa mecburiyetten ayni ortamda bulundugum kisiyi bile kafamin uymadigina inaniyorsam ben eklemem, o eklerse muhtemelen bir sure sonra silem ben onu. dolayisiyla arkadaslarim herseyimi asagi yukari bilir. isterlerse de soylerim.
  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (25.09.11 02:39:12) 
1-) Mühim, mümkün mertebe buna dikkat ediyorum. Ad ve soyadı kısmen önemli değil. Sınırlı sayıda insanla genişletiyorum diyalogumu zira. Ilk anda aldığım enerji önemli, güven duymadığım insanlarla havadan sudan bile konuşmam.

2-) Ev adresim, yakın arkadaşlarım, çevrem, müdavimi olduğum mekanlar, görüştüğüm insanlar, dolaylı yoldan tanışıklığım olan insanlar (Mutual arkadaş kavramından pek hoşlaşmıyorum kısacası). Bu arada bilhassa Facebook'u baz alacak olursam, sınırlandıracağım insanı listeme almamayı tercih ediyorum. Birinci dereceden yakınlarım şunları görebilir, az görüştüğüm insanlar şunları görebilir gibi bir durum yok. Oldukça da saçma bulduğum bir davranış biçimi.

3-) 2. soruya verdiğim yanıt geçerli.
  • hnoss  (25.09.11 03:40:43 ~ 03:44:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.