[]

makarna sosu ve tabağı hazırlıyoruz

şimdi yarın bi makarna sözüm var, ama çok yetenekli bi aşçı değilim.. istediğim elde ki malzeme ile çok komplike olmasa da özenilmiş görünen bi makarna tabağı hazırlamak..


mevcut malzemeler:
domates, salata, sivri biber, roka, marul, nar ekşisi, kekik, nane, kırmızı-kara biber, çubuk tarçın, yeşil-siyah zeytin, peynir... tüm mutfağı saydım neredeyse :)

bunlarla yada kolay bulunabilecek bir iki ek malzeme ile benim uygulayabileceğim bi sos tarifiniz var mı? yada tabağı güzelleştirecek önerileriniz? (corbanın kenarına yaprak koyuyorlarya mesela onun gibi şeyler) görkemli yada çok zor bir sos değil.. amaç özenli bir makarna gibi görünmesi..

 
geçen gün willco'nun karavanı isimli programda ( adı bu ya da buna yakın bişey ); adam dümdüz salata yaptı, makarna yaptı ve karıştırdı. yiyenlerde mehmeh sesler çıkara çıkara hüpletti. çok pis gözüm kaldı, üşenmesem yapıcam ben de yarın.


  • repins  (25.09.11 00:50:23) 
makarna çok basit görünmesin istiyorsan birkaç renkten oluşan tek paket bir makarna var(işte sebzeli, salçalı vs gibi bir şeyler)
görünümü daha zengin olur en azından

  • akilsiz basin cezasi  (25.09.11 00:56:36) 
görüntü mü lezzet mi dersen benim tarifim lezzet üstüne. olmadı düz tabağa servis edilip yanına roka söğüş domates vs ile süsleme yapıp façasını düzeltebilirsin.
olay şu. makarnayı çok pişirmiyosun, sert de kalmıyor arası. tereyağını kızdırıyorsun. tereyağı orta ateşte kzıdırılmalı ve köpürmeye başlayınca altı kısılmalı ki yanmasın ama tereyağının o güzel kokusu oluşabilsin, yoksa çiğ kokusu olur. varsa toz kırmızı biber yoksa az salça konur birazcık da onlar pişirilir. redelenmiş yarım soğan eklenir. üstüne bir tabak makarna için (pişmiş) iki orta boy rendelenmiş domates konur. bunlar orta ateşte pişer. çok pişirilmemeli ki domatesin o çiğ lezzetli kokusu gidip ortaya ağır yapşak bi şey çıkmasın. makarna servis edilirken bu sos kullanılır. bu sostan sonra dilimlenmiş siyah zeytin ve rendelenmiş izmir tulum peyniri eklenir. dediğim gibi tabağın kenarına çeşitli uygulamalar yapabilirsin. bu tarifi tutturursan manyak olur. azım sulandı (gerçekten :p) neyse ben de yarın yaparım artık

  • ilkinci  (25.09.11 01:20:04) 
sos tarifi veriyorum dikkatle dinleyiniz: domatesleri soyup suyun içine at tencerenin içine, soğan doğra, sarımsak at tuz kat başla kaynatmaya. iyice kaynasın koyulaşsın. sonra da içine 1 çorba kaşığı zeytinyağında kıyılmış fesleğen koy. makarnayı haşlayıp süzdükten sora bu sosu makarnanın içine dök ateşte salla. daha sonra derin bir tabağa alırsın aldıktan sora da elindeki yeşillikle nasıl süslersen süsle üzerine varsa parmesan serp, ya da eski kaşar rendeler ya da tulum peyniri koy üzerine de bir parça maydonoz,dereotu gibi süs olabilecek bişey kondur. o kadar.


  • dougsampson  (25.09.11 01:38:39) 
bir önceki yoruma ek olarak taze feslegenle şunu deneyebilirsin: youtu.be


  • kaset  (25.09.11 01:48:05) 
teşekkürler arkadaşlar.. bu duyuru kenarda dursun, daha uzun süreler ara ara bakar sırayla yaparım :)


  • patir  (28.09.11 11:38:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.