[]

2. Yabanci Dil

Ingilizce'nin ustune bir tane daha ogrenmek istiyor gibiyim.

Yeni alfabe ogrenmek istemiyorum, o kasiyor biraz ya da gozumde buyuyor.
Fransizca, Almanca ya da Ispanyolca'dan hangisinden maksimum verim elde edebilirim karar veremiyorum. Almanca ve Fransica anavatanlari haricinde cok fazla konusulmuyorlar sanki. Diger yandan Ispanyolca koca Latin Amerika'da gecer akce gibi, ama Ispanya ve Guney Amerika'da kullanilan Ispanyolcalar ne kadar farklilar onu bilmiyorum.

Almanca mi Fransizca mi Ispanyolca mi?

Ek: Turkiye'deki kullanim durumlari da gecerli bi kriter.

 
keyfi mi öğreneceksin yoksa işine yarar ilerde filan diye mi? mesela çalıştığın veya eğitimini aldığın sektör ne? bunlara karar verdikten sonra düşünebilirsin. bu arada ispanyolca iyidir.


  • in vino veritas  (25.09.11 00:29:21) 
Seninle aynı durumda sayılırım. İspanyolcaya büyük ilgim var ve tercihim bu yönde olacak sanırım sanada tavsiye ederim. Ayrıca almancayı sevmiyorum fransızcayla ilgili hiç bir fikrim yok.

özet: ispanyolca
  • infernalcadre  (25.09.11 00:30:26) 
ispanyolca, geçenlerde aynı soruyu ben de sordum, araştırdım vs...

önce ispanyolca, ardından da rusça da karar kıldım...

bu arada ispanyolcayı, ispanyanın kullandığı şekilde öğrenirsen en geniş şekilde öğrenmiş olup, heryerde anlaşabiliyormuşsun, evet bu da benim araştırmalarım sonucunda çıkan sonuç; kaynak, bu dili bilenler, öğrenmişler vs
  • nucleon  (25.09.11 00:33:16) 
(bkz: #22534387)


  • lemmiwinks  (25.09.11 00:52:57) 
tabi ki almanca. sanki türkiye'nin güney amerika ülkeleriyle kayda değer bir ticaret ilişkisi var gibi herkes ispanyolca demiş..

yanılmıyorsam türkiye en fazla ithalatı-ihracatı almanya'yla yapıyor. iş dünyasında da çatır çatır kullanılıyor almanca, şimdi sokaktan geçen birine sorsam 10 alman şirketi say burada faliyet gösteren desem hepsi rahat rahat sayar. ispanyolcanın daha kimsenin işine yaradığını düşünmüyorum.

not: almancam sayesinde çok güzel bir işe girdim. gene almancaları sayesinde birçok arkadaşım işe girdiler..
  • isyanim var ulaan  (25.09.11 07:42:29 ~ 07:43:42) 
almanca derim.

mühendislikte de almanların ne derece güçlü durumda oldukları aşikar.
ayrıca ab'de ingilizceden sonra en çok konuşulan dilmiş, avusturyanın resmi dili, dancaya falan da yakın, italyanlar da sıklıkla biliyorlar.
  • siradisi00  (25.09.11 09:15:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.