[]

pasaportum ve interrail biletim calindi.. ne yapmaliyim??

simdi durum soyle ki bugun bratislavada hostelde cantam calindi. icinde pasportum interrail biletim kameram v.b ufak ama degerli seyler vardi. polise gittim tutanak falan tutuldu ama bulunma sansi cok azmis. bu noktada
soru 1: interrail biletimi yeniletebiliyor muyum?
soru 2: slovakyadan turkiyeye ucaklar cok pahali o sebeple konsolosluktan alacagim gecici seyehat belgesi ile viyanaya gidebilirmiyim ucaga binebilmek icin. sinirda ola ki pasaport sorarlarsa ne olur bana?


 
interrail bileti yenilenmiyor malesef.

sınırda kontrol olmuyor diye biliyorum ben de."sorun olacaksa havaalanında olur" +1.konsolosluktan bilgi alıp hareket etmekte fayda var.
  • p a t r i o t  (25.09.11 00:10:25) 
uçağa hangi ülkeden bineceksen o ülkedeki konsolosluk ya da büyükelçilikten "geçici seyahat belgesi" alman gerekiyor. ben pariste büyükelçilikten istedim, brükselden uçacağım için vermediler, brükselden aldım mecburen.
hem ordan binerken, hem burda inerken çok uğraştıracaklar pasaportunu kaybettiğin için,Allah yardımcın olsun.

  • winstoncash  (25.09.11 00:27:54 ~ 00:28:02) 
ucaga viyanadan binmek istiyorum ama viyanaya gitmek problem olurmu esas korkumo yonde.. birde ne kadar surede verirler bu belgeyi. konsoloslugun acilmasini bekliyorum pazartesi sabah gidecegim ama oglen 2 de bir ucak var yetisebilirmiyim ki acaba?


  • ubuntuee  (25.09.11 00:34:18) 
eğer uçak biletini aldıysan onu gösterirsin sınırda kontrol olması durumunda. anlatırsın durumu, ben belçikaya giderken (otobusle) durdurmuslardı ve 45 dk sonra bıraktılar. biraz uğraşabilirsin.
işini halletme süren de konsolosluğun yoğunluğuna bağlı. kısa bir işlem ama ben gittiğimde inanılmaz yoğundu, bana sıra gelmesini çok beklemiştim. sen yine de garanti olması açısından bir sonraki uçağa bilet alsan daha iyi olur

  • winstoncash  (25.09.11 00:39:17) 
ben yardımcı olamıcam ama geçmiş olsun demek için yazdım... umarım en sancısız şekilde halledersin. ki bence halledersin, eminim bu sorunu yaşayan bir sürü kişi olmuştur ve bunun için çözümler getirmişlerdir çoktan..


  • wilwarn  (25.09.11 01:09:48) 
Öncelikle geçmiş olsun..
Pazartesi saat 2'deki uçağa bilet almanızı açıkçası hiç tavsiye etmem. Zira otobüs garından önce Viyana'ya ulaşmanız gerekiyor. Bu durumda konsoloslukta işinizin en geç 11 gibi bitmiş olması gerekir ki, bitmeme ihtimali de var. O yüzden, önce konsolosa gitmenizi tavsiye ederim. Zaten şehir merkezinden yürüyerek gidebilirsiniz, 10 dakika ancak sürer..
Yunan bir kızın da pasaportu (daha doğrusu kimliğimsi bir şeyi) kaybolmuştu ve konsoloslukta ona hemen aynı gün, kimlik yerine geçebilecek bir belge verdiler ve sıkıntı çekmedi. Tekrardan geçmiş olsun.
  • gogu delen adam  (25.09.11 01:28:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.