[]

Dell Notebook problem ve servis

Yeni bir dell notebook aldık, tüm driverlarını güncellememize rağmen evdeki wireless ağa bağlanıyor ama internet erişimi yok diyor sürekli. Ne yaptıysak kâr etmedi. Dell servisine ulaşmaya çalışıyoruz ama nereyi arayacağız? Aynı sorunla karşılaşanlar oldu mu daha önce?




 
problem muhtemelen ağdadır. servis sağlayıcınızı aramayı da deneyin.

dell yerinde destek: www1.euro.dell.com

uydunet mi kullanıyorsunuz acaba?
  • lemmiwinks  (24.09.11 12:59:38 ~ 13:00:22) 
başka modemlere bağlanmayı deneyin, arkadaşınızın ağına vs. Dell laptop var bende de, Uydunet modem var , ve gayet dandik ve boktan bir modemim olduğu için hep sorun yaşıyorum ağa bağlanırken.

Diğer networklerde bir sorun olmuyor.

Dell'in mantığı genelde, gelip değiştirmektir, yani fandan ses geliyor dediğimde fanımı değiştirdiler.

Servisi ararsınız ücretsiz numaradan, servis etiketini söyleyip durumu anlatırsınız, duruma göre adresinize birini gönderirler, onlar da yerinde servis verir
  • bonjurkes  (24.09.11 13:07:50) 
Uydunet kullanıyoruz evet. Modemi değiştirsek sorun çözülür mü ki, bizimki de ucuz uydunet wireless modemlerinden netmaster'ın. Dell'in telefonlarına ulaşamıyorum çünkü sabit hat yok elimde. :/


  • gzg  (24.09.11 13:27:53) 
modeminizin router özelliği olması lazım uydunette 2'den fazla bilgisayarın internete girebilmesi için. eğer yoksa sizin modeminizde, modemi değiştirir veya bir router alırsanız sorununuz çözülür.


  • lemmiwinks  (24.09.11 13:35:44) 
sabit hat sorununu şöyle çözebilirsiniz, telekomun ankesörlü telefonlarından, 0811 li numarayı ücretsiz arayabilirsiniz, ben öyle yaptım.

Kaldı ki, internet yok hatası verdiğinde, sorunu çöz dediğinizde adım gibi eminim %10000 DNS ler yanıt vermiyor diyecek, bu olay da, Uydunetin DNS lerinden kaynaklanıyor, geçenlerde başıma geldi, bu sorun uydunet kaynaklı olduğu için onlara sormak gerekiyor.

Ortalama 10 dakika içinde internet düzeliyor, dediğim gibi hata verdiğinde eğer sorun dns tabanlı ise uyduneti arayıp söyleyin
  • bonjurkes  (24.09.11 13:53:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.