[]

multi oyun serverları hakkında

Gayet açık söyleyeyim, şimdiye kadar para verip orjinal oyun almış biri değilm, oyun bağımlılığım olmamasına karşın fps oyunlarına sarmış durumdayım.

Mesela COD oyunları için private serverlar var (bireysel ya da ufak olanları demiyorum), bunlara özel clientlarla bağlanıp, anti cheat vb. bir sürü bok püsürün önüne geçmek için yapılıyor.

Ama, mutlaka "bilinmeyen, ya da yakalanamayan" hile hurdalar mevcut, eleman gayet açık ben aimbot kullanıyorum diyor, ve yakalanmadığı sürece ban ihtimali yok.

COD ya da diğer oyunların multilerinde, orjinal alıp lisanslı oynadığınızda da bu tip işin bokunu çıkaran durumlar oluyor mu? Oluyorsa önüne geçilme durumları oluyor mu yoksa kimsenin umrunda değil kör tuttuğunu misali mi.

Gayet soğumuş durumdayım şu an private serverlardan, legal serverlarda durumlar nasıl onu merak ediyorum

 
bf2 de bunkbuster denen kalkan var, oyun kurallarına aykırı davrananları veya pingi yüksek olanları otomatik kickliyor. Bunun haricinde oyun içinde oyunu izleyen server görevlileri oluyor, aimbot kullanan şüpheli biri şikayet edilince, bu adminler o oyuncuyu banlayabiliyor.


  • khan shabbir  (24.09.11 02:10:15 ~ 02:10:35) 
peki legal serverlarda, sanırım 50 farklı hesap açma şansın yok her hesapta geçerli bir serial olması gerekiyor çünkü.

Bu durum böyle mi? Yoksa banlanan eleman direk yeni hesapla gelebiliyor mu
  • bonjurkes  (24.09.11 02:12:52) 
evet. yeni hesapla girebiliyor ama bunu kimse yapmak istemez çünkü onca saatlik oynama ile kazanılan rütbeler ve silahları baştan oynayarak kazanması gerekmekte :)


  • khan shabbir  (24.09.11 02:15:54 ~ 02:16:09) 
sürekli oynadığım bir tek tf2 var. 500 saatten fazla oynadığım halde sadece bir kere hile yapanı gördüm, o da anında ban yedi.


  • bira sisesi kapagi  (24.09.11 03:15:40) 
2008den beri hiç korsan oynamadım. Steam üstünde 234, kutulu olarak 20 küsür lisanslı oyunum var.
Şu sıralar oyun oynamıyorum ama, 2000 saat tf2 oynadım (f2p olduğundan beri oynamıyorum - gereksiz bilgiler). Steam üstünden devam etmek gerekirse, VAC destekli oyunlardan ban yediğiniz zaman. Yalnız bu noktaya dikkat çekmek gerekiyor. Bir serverdan manuel olarak banlandığınız zaman sadece o server'a giremezsiniz. Eğer VAC banlarsa, hiç bir server'a giremiyor MP hiç bir oyunu oynayamıyorsunuz. (çoğu server vac kontrolü yapıyor).

Belirttiğiniz gibi, oyunu oynamaya devam edebilmek için, oyunu bir daha satın almanız gerek.
  • Sabac  (24.09.11 03:29:46 ~ 03:32:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.